Ο Τσακλόγλου ζήλεψε τη χυδαιότητα του Γεωργιάδη

Must Read

Να στρέψει ολόκληρο τον νομικό κλάδο εναντίον του κατάφερε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ξεπερνώντας σε χυδαιότητα και τον πολιτικό του προϊστάμενο Aδωνι Γεωργιάδη. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο υφυπουργός Εργασίας επιχείρησε να παραδώσει μαθήματα… επαγγελματικού προσανατολισμού, προτρέποντας τους νέους δικηγόρους να γίνουν ντελιβεράδες.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σε τηλεοπτική εκπομπή, δημοσιογράφος είπε στον υφυπουργό Εργασίας ότι έχει έναν φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα, και έναν άλλον φίλο, ντελιβερά, που παίρνει 1.400. «Και γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς ο φίλος σας;» διερωτήθηκε ο κ. Τσακλόγλου σε μια επίδειξη αλαζονείας και αμετροέπειας.

 

Σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, επιχείρησε να αναδιπλωθεί, ρίχνοντας όμως ουσιαστικά κι άλλο λάδι στη φωτιά. «Να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα, θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…» είπε ευθαρσώς ο υφυπουργός. Στη συνέχεια, μάλιστα, το έκανε ακόμα χειρότερο, υποστηρίζοντας ότι η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό, ο οποίος είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης, συμπεραίνοντας ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες.

 

Οπως είναι φυσικό, η φράση αυτή προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις, με την Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων να ζητά την αποπομπή του και τον υφυπουργό να ζητά συγγνώμη για την άστοχη, όπως τη χαρακτηρίζει, δήλωσή του. «Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους, τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθιά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς όμως ουσιαστικά να αλλάζει κάτι. Φανταστείτε πόσο σοβαρό ήταν το ατόπημά του, που τον «άδειασε» ακόμα και ο Αδωνις Γεωργιάδης…

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This