Δούλεμα κανονικότατο από βουλευτή της ΝΔ για την προκλητική αύξηση 46% των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών!

Γελούσε ακόμα και ο ίδιος με τις σαχλαμάρες που έλεγε! Δείτε την αντίδραση του «γαλάζιου» Βασίλη Γιόγιακα

Must Read

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί τις τελευταίες ώρες από την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε «golden boys» του Δημοσίου τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να «χρυσώσει» τα… δικά του παιδιά (ωσάν άλλος Άγιος Βασίλης που τους έφερε δωράκια για τα Χριστούγεννα) και να αφήσει στα κρύα του λουτρού και στο έλεος της ακρίβειας των ληστρικών φόρων και της αισχροκέρδειας, τόσο τα τσακισμένα νοικοκυριά, όσο και τους ανέργους και φυσικά τους συνταξιούχους.

Παραλήπτες του δώρου είναι οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού και όσοι φρόντισε να τοποθετήσει σε θέσεις Υπουργών.

Σύμφωνα με τη χθεσινή τροπολογία-πρόκληση της κυβέρνησης, από το νέο έτος, οι 18 εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί του «γαλάζιου» επιτελικού κράτους θα δουν τους λογαριασμούς τους να «φουσκώνουν» με τουλάχιστον 1.200 μηνιαίως, καθώς η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ορίζεται ίση με το 90% των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426 ευρώ)!

Όπερ και σημαίνει:

Η αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού θα διαμορφωθεί σε 7.583 μικτά ή 4.416 καθαρά, ενώ η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού στα 6.740 μικτά ή 3.944 καθαρά.

Με άλλα λόγια, οι 18 «επίλεκτοι» υπουργοί, που δεν έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και ως μόνο προσόν έχουν τον διορισμό τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δεκέμβριο του 2023 θα λάβουν στον λογαριασμό τους περίπου 3.152 ευρώ καθαρά, ενώ από τον Ιανουάριο, και με βάση την τροπολογία, θα δουν το εισόδημά τους αυξημένο κατά 1.300 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, «καθαρά» οι αποδοχές του 2024 διαμορφώνονται ως εξής:

  • ο γενικός γραμματέας θα λαμβάνει 3.145 ευρώ,
  • ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός 3.944 ευρώ,
  • ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός 4.416 ευρώ και
  • ο κοινοβουλευτικός υπουργός – υφυπουργός και βουλευτής 5.017 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι εξωκοινοβουλευτικοί ήταν στα… κάγκελα για το γεγονός πως οι γενικοί γραμματείς θα έπαιρναν περισσότερα χρήματα από τους ίδιους, ενώ οι κακές γλώσσες λένε πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τις αυξήσεις στους μισθούς των επίσης διορισμένων «γαλάζιων» παιδιών (σ.σ. διοικητών) στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτή η κυβέρνηση, με το «διαβατήριο» που της έδωσαν οι διπλές εθνικές εκλογές, αλλά και την ασυλία που απολαμβάνει από τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, έχει αποφασίσει να δείξει το πραγματικό πρόσωπό της και να αποδείξει πως είναι μια από τις πλέον ανάλγητες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης.

Δείτε την αντίδραση Γιόγακα στις αναφορές για τις προκλητικές αυξήσεις

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας στον τηλεοπτικό «αέρα» του Kontra24 και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, στην οποία ήταν καλεσμένος και ο Δημήτρης Ριζούλης, άρχισε να χασκογελάει όταν προσπάθησε να… δικαιολογήσει και να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση θέλει …να επιβραβεύσει το έργο των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This