Αυξήσεις στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς με τροπολογία ντροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η ετήσια δαπάνη της αύξησης των αποδοχών των 19 υπολογίζεται σε 408.000 ευρώ

Must Read

Αύξηση 48% δίνει η κυβέρνηση στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Με τροπολογία που κατέθεσε αργά το βράδυ της  Δευτέρας αυξάνονται κατά 46% οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών!

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει την ετήσια δαπάνη της αύξησης των αποδοχών των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης σε 408.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 10 αναφέρεται:

Αποδοχές υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών που δεν έχουν την βουλευτική ιδιότητα

1. Οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές υπουργών και αναπληρωτών υπουργών που δεν έχουν την βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) των μεικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

2. Οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές υφυπουργών που δεν έχουν την βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) των μεικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

3. Κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη καταργείται.

4. Το παρόν ισχύει από την 1η Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This