«Μπρα ντε φερ» για τις κρίσεις των αρχηγών

Μεταξύ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του ΓΕΕΘΑ

Must Read

Στην τελική ευθεία για τις κρίσεις των αρχηγών βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Μαξίμου, καθώς μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες δεν αποκλείεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τους νέους επικεφαλής των ελληνικών στρατευμάτων.

Η διαδικασία επιλογής μόνο εύκολη φαίνεται πως δεν είναι, καθώς οι γνωρίζοντες μιλούν για σκληρό «μπρα ντε φερ» μεταξύ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του ΓΕΕΘΑ.

Από τη μια οι προτάσεις Δένδια και από την άλλη το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο πρωθυπουργός, για τον οποίο κανένας δεν μπορεί να ορκιστεί ότι ξέρει τις προτιμήσεις του για τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων. Γι’ αυτό ίσως η κάθε λεπτομέρεια αναλύεται εξαντλητικά, ίσως και σε σημείο υπερβολής.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαιρέτησε χθες στη Μητρόπολη τον Α/ΓΕΕΘΑ ερμηνεύεται ως ένδειξη της ψυχρότητας που λέγεται ότι υπάρχει μεταξύ τους. Προφανώς, δεν τίθεται θέμα παραμονής του Φλώρου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι ο απερχόμενος αρχηγός έχει τις εισηγήσεις του για τους αρχηγούς που θα αφήσει πίσω του.

Θέλει να κάνει Α/ΓΕΕΘΑ τον νυν Α/ΓΕΣ Αγγ. Χουδελούδη! Θα δεχτεί ο κ. Μητσοτάκης την εισήγηση ενός αρχηγού που επί των ημερών του έγιναν απίθανα πράγματα στις Ενοπλες Δυνάμεις;

Εσχάτως διακινείται και ένα εναλλακτικό σενάριο, που προβλέπει αποδοχή από το «στρατόπεδο Φλώρου» της τοποθέτησης του Α/ΓΕΑ Θεμ. Μπουρολιά στη θέση του και παραμονή των Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ.

Από την άλλη, υπάρχουν οι εισηγήσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, ο οποίος αρχικά ήθελε να ληφθούν «ριζοσπαστικές» αποφάσεις με προώθηση του αρχηγού Στόλου απευθείας στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Φαίνεται ότι έχει καταλήξει σε πιο «ήπιες» αποφάσεις, που προβλέπουν την τοποθέτηση του Α/ΓΕΑ Θεμ. Μπουρολιά στη θέση Φλώρου. Επιθυμεί, όμως, αλλαγές στις ηγεσίες ΓΕΣ και ΓΕΝ, ειδικά στο πρώτο, για λόγους που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη εξήγηση. Το Στεφανοβίκειο αρκεί και περισσεύει…

Το άλλο ζήτημα που υπάρχει είναι αν ο πρωθυπουργός θα «αξιοποιήσει» κάπου τον κ. Φλώρο. Ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ το θεωρεί μάλλον δεδομένο και υποστηρικτές του τον έχουν κάνει ήδη ακόμη και ΑΝΥΕΘΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This