Εξεταστική για τα Τέμπη: Άρνηση κατάθεσης δύο μαρτύρων εν μέσω στρεβλώσεων!

Must Read

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών συνεχίζει να αναλώνεται σε παρασκηνιακές κινήσεις, σπέκουλα και εσωτερικές μικροκομματικές διαμάχες και δεν ασχολείται με την ουσία του πράγματος, με σοβαρή ευθύνη γι’ αυτό της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των μαρτύρων που καλούνται για κατάθεση, ο Αθανάσιος Βούρδας (διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017) και ο Χρήστος Διονέλης (αντιπρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017, διευθύνων σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2017-2019), έκαναν γνωστό ότι δεν πρόκειται να καταθέσουν, καθώς έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους για τη σύμβαση 717 μετά το πόρισμα-καταπέλτης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, το οποίο στην Κυβέρνηση συνεχίζουν να αγνοούν.

Όπως ανέφεραν σε σχετική επιστολή τους οι δύο μάρτυρες που αρνούνται να καταθέσουν, ενδέχεται να αυτοενοχοποιηθούν αν το κάνουν, καθώς η Εξεταστική επιτροπή αποφάσισε να τους ξανακαλέσει.

Πάντως, όπως προκύπτει, η κυβερνητική πλειοψηφία ήταν αυτή που έδωσε τη «διέξοδο» στους δύο ώστε να σταλεί σχετικό υπόμνημα, την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκαν το θέμα να παραπεμφθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για «υπεκφυγές» από την πλειοψηφία.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαρκοπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εισήγηση του Βασίλη Κόκκαλη ότι οι μάρτυρες μπορούν να μην απαντήσουν τις ερωτήσεις που αφορούν τη σύμβαση 717, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να αποσυνδέσει το θέμα της σύμβασης 717 από το δυστύχημα των Τεμπών!

Κάτι που προφανώς αποσκοπεί στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και σπέκουλας, με κύκλους της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή να υποστηρίζουν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε πραγματικό αγώνα, υποστηρίζοντας ότι τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αγγίζουν μόνο τη σύμβαση 717. Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κόκκαλης έκανε στροφή 180 μοιρών: επιχειρηματολόγησε υπέρ της κατάθεσης του πρώην προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Βούρδα στην επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη για τα Τέμπη, αλλά για την 717. Διαχώρισε, δηλαδή, πλήρως τη σύμβαση από το δυστύχημα. Συνέχισε ακόμη παραπέρα, δε, λέγοντας ότι η 717 “δεν έφερε από μόνη της το δυστύχημα και σε αυτό συμφωνούμε όλοι”. Αν συμφωνούν όλοι, τότε καιρός είναι να αρχίσει η πραγματική διερεύνηση των αιτίων και η απόδοση των ανάλογων ευθυνών».

Η απάντηση του κ.Κόκκαλη στα όσα «καταλόγισε» ο κ.Μαρκόπουλος ήταν πως η επιμονή του προεδρείου στην κατάθεση των δύο μαρτύρων αναιρεί τα όσα λέει καθώς ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να αρκεστεί η Εξεταστική Επιτροπή στην αποστολή υπομνήματος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This