Κόντρα στην Ολομέλεια για το έκτρωμα Μενδώνη

Must Read

Εν μέσω οξείας έντασης πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του ελληνόφωνου τραγουδιού, το οποίο συνάντησε αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, αν και μεγάλο μέρος των αρμόδιων φορέων, δηλαδή του καλλιτεχνικού κόσμου, συμφώνησε επί της αρχής του νομοσχεδίου. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήρθαν σε ρήξη, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μάλιστα να ανταλλάσσει βαριές κουβέντες με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα.

«Δεν αξίζει να απαντά κανείς στην κ. Ακρίτα, όμως αυτά που λέχθηκαν νωρίτερα από βήματος είναι προσβλητικά και οδηγούν σε άλλου είδους ακροατήρια» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Απάντησε με αυτόν τον τρόπο στους χαρακτηρισμούς της Ελενας Ακρίτας, η οποία, ανάμεσα στα άλλα, υποστήριξε ότι έχει αποτύχει ως υπουργός, ενώ μίλησε για μένος και συμπλέγματα της Λίνας Μενδώνη και «κακιασμένα πείσματα» με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στάση που, όπως είπε, συνιστά ντροπή για την κυβέρνηση.

«Ανοίγει τον δρόμο στο πλιάτσικο, η κυρία Μενδώνη έχει αποτύχει, δεν την αγαπούν οι καλλιτέχνες και δεν τους αγαπά ούτε αυτή, είναι αποκομμένη από τον σύγχρονο πολιτισμό» υποστήριξε η Ελενα Ακρίτα, κατηγορώντας την πως ακόμη δεν έχει κατανοήσει τι εστί πολιτισμός.

«Μιλάτε για μένος και συμπλέγματα εσείς; Το ποιος έχει συμπλέγματα είναι φανερό από τις πράξεις, το έργο και τη δημόσια τοποθέτηση. Ευτυχώς που υπάρχει η ιστορία, η οποία θα κρίνει και θα ξεχωρίσει τους αγαθούς από τους φαύλους» απάντησε η υπουργός. Η τελευταία πάντως απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης όσον αφορά το ελληνόφωνο τραγούδι, επισημαίνοντάς τους ότι αυτό που αποδείχθηκε από την ακρόαση όλων των φορέων είναι «μια ιστορική παρέμβαση και πρωτοβουλία» για την προστασία και την ανάδειξη του ελληνόφωνου τραγουδιού και, κατ’ επέκταση, των δημιουργών τους.
Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά, ενώ υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ένα πρώτο, αλλά εξαιρετικά δειλό βήμα εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This