Ευρωεκλογές παρωδία με celebrities και πανελίστες!

Στον δρόμο για τις Βρυξέλλες παίζεται ένα reality show, όπου η συζήτηση για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και το μέλλον της Ευρώπης μένει στο περιθώριο

Must Read

Εννιά εβδομάδες πριν από τις κάλπες του Ιουνίου το πολιτικό θερμόμετρο στη χώρα έχει χτυπήσει «κόκκινο», με τα τρία μεγάλα κόμματα να ξιφομαχούν εν όψει της μάχης των ευρωεκλογών.

  • Κυριάκος Δημάγγελος

Ωστόσο, η σύγκρουση αυτή γίνεται για τους λάθος λόγους και στο λάθος γήπεδο, καθώς οι ευρωεκλογές αυτές μετατρέπονται σε ένα reality show, όπου η συζήτηση για τα μείζονα θέματα και το μέλλον της Ευρώπης μένει στο περιθώριο και κεντρικό ζήτημα έχουν γίνει οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες, το «πλυντήριο» της Ελεονώρας Μελέτη στον Ηλία Κασιδιάρη, η επιχείρηση «μετεγκατάστασης» του Μπελέρη από τη Χειμάρρα στις Βρυξέλλες και, φυσικά, η «μετεγγραφή» του Θοδωρή Ζαγοράκη από το στρατόπεδο των παρακολουθητών στο στρατόπεδο του παρακολουθούμενου.

Ελεονώρα Μελέτη
Θοδωρής Ζαγοράκης

Οι λόγοι της αποπολιτικοποίησης της πολιτικής σύγκρουσης έχει την υπογραφή των Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς οι τρεις δίνουν τα πάντα και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν τα δικά τους στοιχήματα. Η πρώτη θέση είναι αδιαμφισβήτητα κλειδωμένη από τη Νέα Δημοκρατία, όμως το στοίχημα του 30%, το εύρος της νίκης από το δεύτερο κόμμα, η μετωπική σύγκρουση Κουμουνδούρου και Τρικούπη για τη δεύτερη θέση, αλλά και η μάχη της… τετράδας έχουν μετατρέψει τις ευρωεκλογές αυτές σε αίνιγμα.

Για να λύσουν ακριβώς αυτήν την εξίσωση, οι τρεις έχουν υιοθετήσει το «μαοϊκό» δόγμα που θέλει τον σκοπό να αγιάζει τα μέσα. Κάπως έτσι, τα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων γέμισαν με μετεγγραφές… αεροδρομίου, πολιτικούς- celebrities, βαρύγδουπα ονόματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Ανέκαθεν οι δημοσιογράφοι, και δη οι τηλεοπτικοί συντάκτες και παρουσιαστές, αποτελούσαν πολυπόθητους στόχους για τα κομματικά επιτελεία. Η λάμψη που έφερναν μαζί τους αλλά και η καθημερινή τους παρουσία στα σπίτια εκατομμυρίων Ελλήνων τούς μετέτρεπαν σε μετεγγραφές… αεροδρομίου. Θοδωρής Ρουσόπουλος, Τέρενς Κούικ, Νάσος Αθανασίου, Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μαρία Σπυράκη και Παντελής Καψής είναι μονάχα μερικοί από τους δημοσιογράφους που πέρασαν από το μετερίζι του ελέγχου της εξουσίας στην… εξουσία.

Ολοι οι παραπάνω, όμως, είχαν ένα κοινό: και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι αποτελούσαν «σκληρούς» πολιτικούς συντάκτες. Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, και αυτό σχετίζεται με το γεγονός πως η πολιτική έχει πάψει να πουλάει. Κάπως έτσι, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, λειτουργώντας ως «μάνατζερ» καναλιών, προσέγγισαν δημοσιογράφους από εκπομπές ψυχαγωγικού περιεχόμενου. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκαν στο γήπεδο των πρωινών εκπομπών μετατρέποντας την πολιτική σύγκρουση σε μάχη των παρουσιαστών με τους… πανελίστες.

Με αυτόν τον τρόπο, εννιά εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, όλη η Ελλάδα μιλάει για τις άστοχες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες, για τις παλιές αναφορές της Ελεονώρας Μελέτη στον νεοναζί Κασιδιάρη, για τον Γιώργο Αυτιά, που έχει αποφασίσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία με συνθήματα του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Και όλα αυτά στις ψυχαγωγικές – ενημερωτικές εκπομπές.

Γιώργος Αυτιάς

Πέρα, όμως, από τα κόμματα της Βουλής υπάρχουν και πολιτικές παρατάξεις που εντάσσουν κι αυτές με τη σειρά τους celebrities! Ενα από αυτά τα κόμματα είναι και το ΛΑΟΣ του Φίλιππου Καμπούρη, στο ψηφοδέλτιο του οποίου ενέταξε την τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, την τηλεμαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου και το μοντέλο Εύη Βατίδου.

Αγγελική Ηλιάδη
Εύη Βατίδου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΤΟ ΜΌΝΟ ΑΝΤΊΔΟΤΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝΕ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΑΎΡΟ ΜΑΎΡΟ ΜΑΎΡΟ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΙΖΝΑΔΟΡΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ

  2. Τα χάαααααλια σας Κύριοι Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης!! Τα ίδια σ#@&@ είστε ΟΛΟΙ σας!!! ΟΥΥΥΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!! ΟΥΥΥΥΥΣΤ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This