Τάζει δισεκατομμύρια στον Μακρόν για να τον κάνει… Ούρσουλα!

Must Read

Ωραίες οι παρασυνάξεις των Βρυξελλών, ωραία τα γεύματα της Ντόρας στα Χανιά, όμως πληροφορούμαι ότι το σχέδιο της οικογένειας Μητσοτάκη για μετακόμιση του κ. Κυριάκου στην Ευρώπη δεν προχωρά. Ακόμη κι αν η φίλη του κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σκοντάψει τελικώς και δεν καταφέρει να συνεχίσει στην κούρσα για την παραμονή της στο τιμόνι της Κομμισσιόν, μου λένε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ήταν η τελευταία επιλογή για την ηγεσία της ΕΕ.

Όπως μου εξηγούν αρμόδιες ευρωπαικές πηγές, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Εμμανυέλ Μακρόν όχι μόνο θα υψώσει εμπόδια στην ευρωπαική πορεία του κ. Μητσοτάκη αλλά συγχρόνως θα προβάλει έτοιμο plan b για τη διαδοχή της Ούρσουλας. Ο Μακρόν θα προωθήσει για το αξίωμα του προέδρου της Κομμισσιόν τον φίλο του, πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Ιταλό πολιτικό, κ. Μάριο Ντράγκι.

Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανένα μέλλον στην Ευρώπη είναι πολύ απλός και σχετίζεται πρωτίστως με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Εξηγούμαι: Η ηγεσία της Κομμισσιόν είναι η μοναδική θέση που περνάει μέσα από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Το ίδιο πολιτικό όργανο δηλαδή που καταδίκασε την Ελλάδα και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για τη χρήση κακόβουλων λογισμικών, για τις υποκλοπές, καθώς και για τις παραβιάσεις αρχών ενός Κράτους Δικαίου.

Ποιος δεν θυμάται το ψήφισμα-κόλαφο για το οποίο έβγαλε αφρούς το Μέγαρο Μαξίμου; Η μόνη περίπτωση για τον Πρωθυπουργό να βρεθεί μονίμως στις Βρυξέλλες είναι το να συμβιβαστεί -κι αν αυτό θα είναι εφικτό- με την θέση του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου, την οποία σήμερα κατέχει ο συμπαθής κ. Σαρλ Μισέλ.

Κυρία επί των Τιμών – Εστία της Κυριακής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μπερδέυτηκα:

    The Real Prophet
    @pasokoprophet
    Να έχεις ίσως το καλύτερο βιογραφικό της χώρας και να λες είμαι ενας υπηρέτης του απλού ανθρώπου.
    Το εγώ να μπαινει κάτω απο εμείς.
    Αυτό είναι ο Παπανδρεισμός. Αυτό ειναι ηγέτης
    Πριν ψηφίσετε Ακούστε τον 🔊💚
    #Τσιπρας #εκλογες2023 #ΠΑΣΟΚ #Μητσοτακης #Παπανδρεου #Ανδρουλακης
    1/👇

  2. Ντροπή. Στο καλύτερο βιογραφικό της χώρας -10 χρόνια ένσημα ως βουλευτής και 3 ως διορισμένος στο δημόσιο. Αλλά που θα πάει, θα του εξηγήσει ο Μωυσής και του Μακρόν, την κανονικότητα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This