Ο Άδωνις έστειλε μήνυμα στις τράπεζες να διευκολύνουν τις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων

Must Read

Μήνυμα στις τράπεζες να διευκολύνουν την δανειοδότηση σε επιχειρήσεις έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

«Ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν το τυπικό γράμμα της νομιμότητας, γιατί η οικονομία έχει άμεση ανάγκη παροχής ρευστότητας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως «σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών υπάρχει σχέδιο για μικροπιστώσεις, ώστε να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης. Στόχος είναι να μην μείνει καμία επιχείρηση πίσω».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «τώρα προέχει να βάλουμε μπρος την οικονομία, να μειώσουμε το εύρος της ύφεσης και το 2021 να είναι έτος μεγάλης ανάκαμψης».

Για τις στρατηγικές επενδύσεις, είπε πως το σύνολο των νέων εγκρίσεων είναι 2,5 δισ. ευρώ. και πως θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβάλει φάκελο – περίπου 2.000 επιχειρήσεις.

Σε άμεση προτεραιότητα τίθενται 40 μεγάλα έργα, ενώ στο νέο ΕΣΠΑ του 2021 – 2027 προστίθενται πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί Παρατηρητήριο Ρευστότητας.

Προχωρώντας σε έναν πρώτο απολογισμό του υπουργείου του, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως εγκρίθηκαν έργα ΣΔΙΤ και νέες στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ σε μόλις 16 ημέρες, έχει εξασφαλιστεί μόχλευση ρευστότητας 7 δις ευρώ, ενώ εγκαινιάστηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία σε ύψος 1,88 δισ. ευρώ και με τη μόχλευση άλλα 5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This