27-5-2020

Ο Άδωνις έστειλε μήνυμα στις τράπεζες να διευκολύνουν τις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων

Μήνυμα στις τράπεζες να διευκολύνουν την δανειοδότηση σε επιχειρήσεις έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

«Ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν το τυπικό γράμμα της νομιμότητας, γιατί η οικονομία έχει άμεση ανάγκη παροχής ρευστότητας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως «σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών υπάρχει σχέδιο για μικροπιστώσεις, ώστε να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης. Στόχος είναι να μην μείνει καμία επιχείρηση πίσω».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «τώρα προέχει να βάλουμε μπρος την οικονομία, να μειώσουμε το εύρος της ύφεσης και το 2021 να είναι έτος μεγάλης ανάκαμψης».

Για τις στρατηγικές επενδύσεις, είπε πως το σύνολο των νέων εγκρίσεων είναι 2,5 δισ. ευρώ. και πως θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβάλει φάκελο – περίπου 2.000 επιχειρήσεις.

Σε άμεση προτεραιότητα τίθενται 40 μεγάλα έργα, ενώ στο νέο ΕΣΠΑ του 2021 – 2027 προστίθενται πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί Παρατηρητήριο Ρευστότητας.

Προχωρώντας σε έναν πρώτο απολογισμό του υπουργείου του, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως εγκρίθηκαν έργα ΣΔΙΤ και νέες στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ σε μόλις 16 ημέρες, έχει εξασφαλιστεί μόχλευση ρευστότητας 7 δις ευρώ, ενώ εγκαινιάστηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία σε ύψος 1,88 δισ. ευρώ και με τη μόχλευση άλλα 5 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW