Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Σφήνος, η Άντζελα και στη… μέση μια παραίτηση

Τι κοινό μπορεί να έχει η παραιτηθείσα Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, με την Άντζελα Δημητρίου, τον Τόνι Σφήνο και το «Greece’s Next Top Model»;

Μα, φυσικά, τις καταλυτικές αποφάσεις της για την απαγόρευση της διαφήμισης των Jumbo με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου για το «Χτύπα σαν άντρας» το 2016, αλλά και την προσφυγή στο ΕΣΡ κατά του GNTM και κατά της διαφήμισης του 11880 με τον Τόνι Σφήνο, «επειδή προσβάλλουν τις γυναίκες».

Τελικά, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ για το ριάλιτι, ενώ το 11880 απέσυρε την διαφήμιση με τον γνωστό κωμικό.

Η κ. Κούβελα, λίγες ώρες μετά την άνοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση, υπέβαλλε την παραίτησή της και με δημόσια δήλωσή της ανέφερε:

«Η νέα κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων. Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εξελίξεων με την οπτική της προοδευτικής φεμινιστικής πολιτικής και δε θα αφήσουμε να χαθεί και να υποβαθμιστεί όλο αυτό το έργο που, σε συνθήκες δύσκολες, κατορθώσαμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ