Περίεργη εκστρατεία σπίλωσης του Δ. Κράνη – Ο ρόλος των «Παραπολιτικών» και οι πιέσεις για την αντικατάστασή του

Must Read

Έντονη είναι η φημολογία πως, στον επικείμενο ανασχηματισμό, εξωθεσμικές δυνάμεις πιέζουν να μας αποχαιρετήσει ένας έντιμος πρώην δικαστικός, που άσκησε -ή, καλύτερα, προσπάθησε να ασκήσει- καθήκοντα υφυπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Δημήτρης Κράνης.

Όπως αναφέρει η «δημοκρατία», οι πιέσεις ασκούνται για τα μάτια μιας… γαλανής πρώην δικαστικού, η οποία ανέβηκε στα υψηλότερα πατώματα της ιεραρχίας της Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και, κατόπιν, έντονης επιμονής του πολιτικού εταίρου της κυβέρνησης, του κ. Καμμένου. Η επιμονή του, μάλιστα, τότε, παραλίγο να οδηγήσει σε μείζονα πολιτική κρίση, αφού υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις από ισχυρούς υπουργούς της κυβέρνησης.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και η πρώην δικαστικός φιγουράρει ως φαβορί για να αντικαταστήσει τον κ. Κράνη, ο οποίος, σημειωτέον, ενώ θεωρήθηκε φαβορί για την προεδρία του Αρείου Πάγου, «κόπηκε» από την τότε κυβέρνηση «γιατί ήταν δεξιός»… Όλα αυτά τα περίεργα, όμως, σήμερα λίγο παίζουν ρόλο, αφού εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ξεκινήσει εκστρατεία σπίλωσης του κ. Κράνη από την εβδομαδιαία εφημερίδα που εξειδικεύεται σε αυτό -μάλλον είναι και ο μοναδικός λόγος έκδοσής της-, τα «Παραπολιτικά».

Οι υποψιασμένοι και γνωρίζοντες, πάντως, εκτιμούν ότι αυτή η «εκστρατεία» δεν υποκινείται μόνο από ενδο-πολιτικούς κύκλους, αλλά και από την απροθυμία του σοβαρού υφυπουργού να βοηθήσει στο κλείσιμο σημαντικών δικαστικών εκκρεμοτήτων μεγάλου επιχειρηματία, που βρίσκεται πολύ κοντά -αν όχι εντός- της κυβερνητικής οικογένειας.

Απρόθυμος να αναμειχθεί

Φαίνεται η προώθηση της ευεργετηθείσας επί ΣΥΡΙΖΑ δικαστικού πηγάζει από την έντονη πίεση και επιθυμία να απαλλαγεί ο επιχειρηματίας από τις δικαστικές του εκκρεμότητες, οι οποίες, όσο περνά ο καιρός, μάλιστα, αυξάνονται. Και τόσο ο κ. Κράνης μοιάζει απρόθυμος να αναμειχθεί, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει τις επαρκείς γνώσεις, αλλά και τον φανατισμό για παρεμβάσεις.

Έτσι, η δραστήρια πρώην δικαστικός μοιάζει σανίδα σωτηρίας για το αγωνιών σύστημα που βλέπει την «επένδυσή» του στη νέα κυβέρνηση να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η φερόμενη νέα υφυπουργός (;) συνδέεται και με κουμπαριά με ιστορικό πρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη.

Και κάτι ακόμα: Θα υπουργοποιείτο εξαρχής, αλλά είχε κάποια «θεματάκια», τα οποία όμως «τακτοποιήθηκαν». Μίλησε κανείς για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη;

ΠΗΓΗ «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This