Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά…. έφαγα «χυλόπιτα» (video)

Must Read

Την ισχυρή ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη προέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ως πρωθυπουργός στην εκπομπή HARDtalk του BBC και την Zeinab Badawi, γνωστή για τις σκληρές ερωτήσεις που θέτει στους καλεσμένους της.

«Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε την Ελλάδα σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης. Και αυτό που θέλω να διασφαλίσω είναι ότι η οικονομική μεγέθυνση θα μοιράζεται με δίκαιο τρόπο. Για μένα αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθώ να αντιμετωπίσω».

Ο πρωθυπουργός επιμένει στον στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και υποστηρίζει ότι «η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας θα ανοίξει τον δρόμο στην διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ».

Ερωτηθείς από την κ. Badawi αν το φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης των φόρων που θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα κοινωνικά επιδόματα και τις συντάξεις, ο πρωθυπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας:«Κανένας δεν μιλάει για κανενός είδους περικοπή στο ασφαλιστικό μας σύστημα». Σημειώνει ότι «ο πρώτος γύρος μείωσης των φόρων και της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ, θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2020. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο ώστε να γίνει πράξη στον προϋπολογισμό του 2020».

«Δεν είχαμε γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική»

Ερωτηθείς, τέλος, για τον πολύ μικρό αριθμό γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι προφανώς θα ήθελε να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή τους, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. «Δυστυχώς, δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική», είπε και εξήγησε πως το 40% των υποψηφίων της ΝΔ ήταν γυναίκες, αλλά δεν εξελέγησαν με αντίστοιχο ποσοστό στη βουλή. Σε παρατήρηση ότι θα μπορούσαν να βρεθούν περισσότερες γυναίκες για να τοποθετηθούν ως εξωκοινοβουλευτικές υπουργοί ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες». Πρόσθεσε ότι «δεν είμαι χαρούμενος για τη σύνθεση της κυβέρνησης με κριτήριο το φύλο και το αναγνωρίζω ανοιχτά, ωστόσο οι γυναίκες που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά». Στο θέμα δε της αναλογίας πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι πολύ περισσότερες γυναίκες απ ό,τι στην κυβέρνηση, θα ενταχθούν στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This