Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: Δέσμευση για εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων για την αναβάθμιση των νοσοκομείων

Must Read

Δέσμευση Κικίλια από το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, για εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων για την Υγεία, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω αναβάθμιση των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας ήθελε να δει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», για το οποίο είχε ακούσει θετικά σχόλια. Χαιρέτησε τους εκπροσώπους της διοίκησης και το προσωπικό, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχαήλ Καραβιώτη, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου, τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τους υποδιοικητές Αναστάσιο Κυριακίδη και Γεώργιο Χρίστογλου, καθώς και τη διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων για την εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και προανήγγειλε τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που θα επέλθουν στα νοσοκομεία με την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή, όπου -μεταξύ άλλων- προβλέπει την υιοθέτηση συστήματος αξιολόγησης των κλινικών.

«Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη σωστότερη λειτουργία των νοσοκομείων και τη δική σας δουλειά», είπε ο υπουργός Υγείας. Ειδικά για το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», τόνισε ότι ορισμένες πρακτικές του, όπως η διαχείριση των απογευματινών ραντεβού, μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπογιατζίδης χαρακτήρισε το εν λόγω νοσοκομείο «κορωνίδα για την 3η Υγειονομική Περιφέρεια».

Η πρώτη εξατομικευμένη θεραπεία με χορήγηση λεμφοκυττάρων

Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε χθες και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», με αφορμή την πραγματοποίηση εκεί της πρώτης εξατομικευμένης θεραπείας από το -μοναδικό στη χώρα μας- Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους.

H θεραπεία, που έγκειται στη χορήγηση ειδικών λεμφοκυττάρων, τα οποία εξοντώνουν τα μολυσμένα κύτταρα, εφαρμόστηκε σε παιδί ηλικίας 4 ετών, δίνοντάς του ελπίδα ζωής, εκεί όπου όλες οι άλλες θεραπείες αποτύγχαναν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This