Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Σκληρή απάντηση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στον Πάιατ: «Ανοησίες οι δηλώσεις του…»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Άστραψε» και «βρόντηξε» η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στο Mega, σύμφωνα με τις οποίες από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία.   

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία, μιλά για ανοησίες και απαράδεκτο ύφος του Αμερικανού διπλωμάτη που, όπως υπογραμμίζει, «απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία».

Και, ανταπαντώντας, τονίζει πως «σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας:
«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.
Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης