Τ. Θεοδωρικάκος: Αυτά είναι τα 8 μέτρα που πήραμε για να στηρίξουμε Αυτοδιοίκηση και ευάλωτες ομάδες

Must Read

Τη συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, στην ανάδειξη των Δήμων και των περιφερειών και στην στήριξη των ευάλωτων ομάδων λόγω της πανδημίας οικονομική εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συζήτηση για την κύρωση των ΠΝΠ.

Στόχος του υπουργείου μέσω της στήριξης που προσέφερε στην Αυτοδιοίκηση ήταν η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενώ πλέον μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δις είναι η συμβολή στο ένα Εθνικό Σχέδιο ανασύνταξης του κράτους και της οικονομίας που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η Ελλάδα «ανταπεξήλθε με θετικό τρόπο στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι Έλληνες αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι στις δυσκολίες μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τα σοβαρά προβλήματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε για την οικονομική στήριξη της Αυτοδιοίκησης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης:

  1. Επιχορήγησε με 15 εκατ. ευρώ τους Δήμους και τις Περιφέρειες  για να καλυφθούν έκτακτα έξοδα στη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας
  2. Τις ημέρες που διανύουμε διαθέτει έκτακτη επιχορήγηση προς τους 332 Δήμους, ύψους 75 εκατ. ευρώ. για να καλυφθούν απώλειες από ανταποδοτικά τέλη, που πολύ συνειδητά πάγωσαν στην περίοδο της πανδημίας για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που δεν λειτουργούσαν
  3. Δόθηκαν έγκαιρα επιχορηγήσεις, σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και η αντίστοιχη δόση των ΚΑΠ
  4. Διασφαλίσθηκε με έκτακτη οικονομική στήριξη μέσω των αντίστοιχων Περιφερειών η σίτιση τουλάχιστον 60.000 συμπολιτών μας με δύο γεύματα την ημέρα.
  5. Αναβαθμίσθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δίνοντας τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν εργαζόμενοι που προέρχονταν από άλλους τομείς.
  6. Τουλάχιστον για τρεις μήνες πάγωσαν οι δόσεις  για δάνεια προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
  7. Δόθηκε η δυνατότητα προκαταβολής ΚΑΠ με αποπληρωμή έως και σε 72 μήνες
  8. Επίσης δόθηκε η δυνατότητα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για 4 μήνες, κατά παρέκκλιση όλων των προβλεπόμενων και υπαρχουσών διαδικασιών

«Στην πράξη στηρίξαμε την Αυτοδιοίκηση για να αναδειχθεί ως ένας πόλος αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και εξυπηρέτησης των πολιτών σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This