Οργή στην Αθήνα για την προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά Σοφία

Must Read

Την έντονη αντίδραση του συνόλου του πολιτικού κόσμου προκαλεί η «φιέστα Ερντογάν» έξω από την Αγιά Σοφία της Κωνσταντινούπολης!

Το Μνημείο αυτό του ελληνισμού, αλλά και του Παγκόσμιου Πολιτισμού, μετατρέπεται σε «φόντο» για τις πολιτικές επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου, προκαλώντας εκνευρισμό στην Ελλάδα.

Τον «χορό» των αντιδράσεων άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, εκφράζοντας την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε ότι «η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία, γιατί πέραν των άλλων, στην Αγιά Σοφία έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών».

Πάντως, ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε ότι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στον Έβρο τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε λόγο για προκλητική εκδήλωση που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της χώρας μας, που προτάσσει το διεθνές δίκαιο αντί της εκμετάλλευσης συμβόλων. Πιο έντονη ήταν η αντίδραση του Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος, με την ιδιότητα του πρόεδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, τόνισε ότι η κίνηση Ερντογάν αποτελεί πρόκληση κατά του Χριστιανισμού και της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί επιχειρώντας να βεβηλώσει την Αγία Σοφία, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε για ολιγωρία την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι όταν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας βγάζει ανακοινώσεις για φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως η Ποντιακή γενοκτονία και δεν τολμά να αναφέρει τους όρους «γενοκτονία» και «Τουρκία», είναι απολύτως αναμενόμενο οι Τούρκοι να συνεχίσουν να αντιστρέφουν την ιστορία και την πραγματικότητα.

Μποϊκοτάζ κατά των τουρκικών προϊόντων

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι με θλίψη άκουσε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη «κόκκινων γραμμών», ενώ, διευκρίνισε ότι, εάν το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση, θα ξεκινούσε μποϊκοτάζ κατά των τουρκικών προϊόντων.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας την ενέργεια Ερντογάν ως σπίλωση ενός παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου. Πράξη που αποδεικνύει –όπως ανέφερε– τις βαθύτερες στοχεύσεις της Τουρκίας, που με τις πλάτες του ΝΑΤΟ κάνει επίδειξη ισχύος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This