Οι σπορτίφ Έλληνες δήμαρχοι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με… ορθοπεταλιές!

Must Read

«Το ποδήλατό μου ήταν πάντοτε δικό μου και με πήγαινε πολύ μακριά, μέσα στη Σαχάρα, σαν την πιο βαθιά λαχτάρα μ’ οδηγούσε πέρα απ’ τη χαρά…».

«Σύννεφο» πήγαν ο Κώστας Μακεδόνας και το… ποδήλατο την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι πιο σπορτίφ δήμαρχοι της χώρας γιόρτασαν με ορθοπεταλιές την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

μπακογιαννης ποδηλατο

Έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου και άλλων, έγινε κανονική ποδηλατάδα.

Οι τοπικοί άρχοντες πήραν τα ποδήλατά τους και βόλταραν από την πλατεία Κοτζιά μέχρι τον Εθνικό Κήπο, στέλνοντας έτσι το μήνυμα για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Αττική, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο event, εμπνεύσεως Μπακογιάννη, συμμετείχαν επίσης και οι δήμαρχοι Διονύσου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γαλατσίου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Ιλίου.

Χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων

Μάλιστα, στην αρχή της εκδήλωσης ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων μεγάλων ποδηλατοδρόμων στο λεκανοπέδιο και προανήγγειλε τα μέτρα που έρχονται για την ενθάρρυνση της χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

χατζηδακης ηλεκτρικο ποδηλατο

Ωραία η ποδηλατάδα των δημάρχων και τα επικοινωνιακά events, όμως αυτό που πρέπει να περάσει ως μήνυμα στους πολίτες δεν είναι η χρήση του ποδηλάτου, αλλά η σωστή χρήση του! Κι αυτό, γιατί αυξάνονται και πληθύνονται ποδηλάτες που κυκλοφορούν τη νύχτα χωρίς φώτα στα ποδήλατα, περνούν κόκκινα φανάρια, αγνοούν τη λέξη κράνος και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά και συμπολιτών τους.

Αντί, λοιπόν, να κάνουμε ποδηλατικές φιέστες, καλύτερα να εκπαιδεύσουμε τους ποδηλάτες. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιες οι ποδηλατικές ενώσεις.

Ας το λάβει υπόψη του αυτό ο πρωθυπουργός, την Παρασκευή που θα εξαγγείλει την κυβερνητική πολιτική για την ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This