Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται (νέο) ΠΑΣΟΚ σε… «ώρα ΠΑΣΟΚ»!

Must Read

Την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα υιοθέτησε τις συνήθειές του όπως η καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων, εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογική ήττα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση 1 ώρας και 45 λεπτών, ενώ τίποτε δεν θύμιζε τα “μεγαλεία” του παρελθόντος, όπως τους κλειστούς δρόμους, τα υπουργικά αυτοκίνητα, οι αστυνομικοί και οι εκατοντάδες παρατρεχάμενοι που κρατικού μηχανισμού. Αυτή τη φορά ήταν μόνο τα κομματικά στελέχη…

Και ξαφνικά ο Μαδούρο έγινε… εχθρός

Εντύπωση προκάλεσε ότι μία ημέρα ύστερα από την αναγνώριση του Γκουαϊδό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας ουσιαστικά την κατηγόρησε ως “Μαδούρο”!

«Είδαμε και το πρωτοφανές, από τη μεταπολίτευση και μετά, ο πρωθυπουργός να αναλαμβάνει όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα που σπεύδουν να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, οι ίδιοι εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τον Μαδούρο», ανέφερε.

Πάντως ο Αλ. Τσίπρας ξόρκισε την “ΠΑΣΟΚοποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας δεν θέλει να λέγεται σήμερα ΠΑΣΟΚ. Ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Ονομάζεται και αλλιώς άλλωστε», είπε όταν αναφέρθηκε στις πράσινες σημαίες και ξεκαθαρίζοντας ότι αφορούν την Οικολογίας και όχι το ΠΑΣΟΚ.

Έμφαση στη λέξη “αλλάζουμε”

«Το εκλογικό δάνειο του 2015 έγινε επένδυση της δημοκρατικής και προοδευτικής Ελλάδας στον ΣΥΡΙΖΑ”, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας δίνοντας έμφαση στη λέξη “αλλάζουμε” που ήταν το κεντρικό σύνθημα της συνεδρίασης. “Αλλάζουμε;» ρώτησε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και σχολίασε: “δεν είναι εύκολο”. Εξηγώντας τι εννοεί όταν μιλά για ¨μετασχηματισμό” του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χειροκροτούμενος από τα μέλη της ΚΕ:

«Εννοώ αυτό που κατάλαβε η μεγάλη πλειοψηφία, να τολμήσουμε να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε το κόμμα μας ξανά από την αρχή.
Να μην φοβηθούμε να επανιδρύσουμε το κόμμα μας, να κάνουμε restart, να κρατήσουμε τις ιδέες μας, τα οράματά μας, τις αξίες μας».

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφής της Χαλκιδικής, δεσμευόμενος ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, για να συνδράμουμε όσους έχουν πληγεί”. Συνέδεσε την τραγωδία με την κλιματική αλλαγή και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως μέρος της πράσινης Αριστεράς και οι προοδευτικές δυνάμεις “δεν μπορεί παρά να έχουμε στην πρώτη γραμμή το καθήκον της προστασίας της ζωής και του πλανήτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This