Την… έξοδο του ΥΠΕΞ βλέπει ο Χρ. Ροζάκης μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του για το Καστελόριζο

Must Read

Η αποκάλυψη της «Εστίας» για το τι ακριβώς πιστεύει ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης για το Καστελόριζο προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις στους κόλπους της ηγεσίας του υπουργείου.

Πηγές του υπουργείου δήλωσαν πως ο κ. Ροζάκης «εκφράζει προσωπικές απόψεις» και διευκρίνισαν ότι έχει τριετή θητεία στο Επιστημονικό Συμβούλιο που λήγει τώρα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι με τον νέο οργανισμό καταργείται το Επιστημονικό Συμβούλιο και στην θέση του θα δημιουργηθεί το ΚΕΣΕΠ (Κεντρικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής», στο οποίο ο κ. Ροζάκης δεν θα έχει κάποια θέση.

Πάντως το γεγονός ότι ο σύμβουλος του ΥΠΕΞ υιοθετεί το σκεπτικό του Ερντογάν και της «Γαλάζιας Πατρίδας» προκαλεί ασφαλώς αναστάτωση και εκνευρισμό στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήλωση, που ουσιαστικά τον οδήγησε εκτός υπουργείου, έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Κρήτη» και στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη και δεν είναι άλλη από το ότι το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ρόδο αλλά δίπλα στις ακτές της Τουρκίας.

Δείτε επίσης: Το Καστελόριζο κείται μακράν… Απίστευτες δηλώσεις του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο καθηγητής Πανεπιστημίου έδωσε μάθημα γεωγραφίας επιμένοντας ενώπιον του εμβρόντητου δημοσιογράφου ότι το Καστελόριζο δεν είναι συνέχεια των Δωδεκανήσων γιατί είναι σε μεγάλη απόσταση από τα άλλα νησιά! Λόγω του μικρού μεγέθους του Καστελορίζου, κατά το σκεπτικό του κ. Ροζάκη, πρέπει να «φαγωθεί» από τις μεγάλες ακτές που διαθέτει η Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This