Σάββατο 15/5/2021

Ο «Mister Μαξίμου» κλείδωσε το γραφείο κι έφυγε για long weekend στην Τζιά

Την ώρα που η πλειονότητα των Ελλήνων βλέπει τα νησιά από… ντοκιμαντέρ και από τα πλάνα στα δελτία ειδήσεων, αδυνατώντας να πάει εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης που προκάλεσε το lockdown έστω και ολιγοήμερες διακοπές, κάποιοι όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα για «αποδράσεις», αλλά μπορούν, την ώρα που ο κόσμος «καίγεται», να κάνουν ένα pause στις υποχρεώσεις τους και να χαλαρώνουν εκτός Αθηνών.

Ένας από τους λίγους «προνομιούχους» είναι καταπώς φαίνεται και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο οποίος όχι μόνο βρήκε χρόνο για να ριλαξάρει σε νησί, αλλά αποφάσισε να «αποδράσει» -όχι ένα Σαββατοκύριακο, όπως θα περίμενε κανείς- για ένα long weekend, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία τα μέτωπα της κυβέρνησης είναι ανοιχτά! Σε όλα τα επίπεδα: οικονομικά, γεωπολιτικά, εθνικά! Και όχι μόνο, μια και ο ίδιος έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που, αν και η ατμόσφαιρα ήταν αρκούντως ειδυλλιακή, εκείνος έμοιαζε βυθισμένος στις σκέψεις του…

Άνθρωπος της «Espresso» ήρθε τετ α τετ με τον Γρηγόρη Δημητριάδη το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου στην πανέμορφη Τζια. Ο «Mister Μαξίμου», μακριά από τα πολύβουα γραφεία της Ηρώδου Αττικού, δειπνούσε σε πολύ ποιοτική ψαροταβέρνα του Βουρκαρίου (το γραφικό λιμάνι του νησιού), σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω του όλες τις καυτές υποθέσεις του γραφείου του.

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso», ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου χαιρόταν την ηρεμία της βραδιάς, μια και το λιμάνι ήταν για την εποχή εντυπωσιακά άδειο. Προφανώς ούτε και ο ίδιος θα περίμενε ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα έπεφτε (χωρίς φυσικά να το γνωρίζει) σε άνθρωπο της «Espresso». Ανυποψίαστος για τα δημοσιογραφικά μάτια που τον «σκάναραν», απολάμβανε το φαγητό του, έχοντας αφήσει για λίγο στην άκρη του κινητό του.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση δεν ήταν το γεγονός ότι ο κύριος Δημητριάδης αποφάσισε να «ξεσκάσει» έστω και για λίγο σε έναν κοντινό από την πρωτεύουσα προορισμό, που άλλωστε συνδέεται στενά με την οικογένειά του, μια και πολλά μέλη της έχουν σπίτια εκεί και επιλέγουν το νησί για ολιγοήμερες αποδράσεις. Αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι επέλεξε να κλειδώσει το γραφείο του μια καθημερινή ημέρα της εβδομάδας (και όχι, για παράδειγμα, ένα Σαββατοκύριακο μόνο).

Προσπαθήσαμε προκειμένου να μας λυθεί η απορία να επικοινωνήσουμε με το Μαξίμου. Μία ημέρα, δύο ημέρες, τρεις ημέρες… Μάταια… Τα τηλέφωνα βούιζαν διαρκώς (έχουμε την καλή πρόθεση να υποθέσουμε λόγω φόρτου εργασίας), χωρίς να κατορθώσουμε να βγάλουμε άκρη. Μείναμε με τη απορία… Άραγε ο κύριος Δημητριάδης τα είχε όλα… τακτοποιημένα και μπορούσε να φύγει μια καθημερινή χωρίς να περιμένει να έρθει το Σαββατοκύριακο; Πάντως η εφημερίδα μας του εύχεται ολόψυχα να μπορεί να κάνει αποδράσεις και, αν είναι εφικτό, να τις πυκνώσει!

Πηγή: εφημερίδα «Espresso»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ