Ο Μητσοτάκης «ξορκίζει» ένα νέο μνημόνιο ενόψει της επικείμενης «μάχης» στη Σύνοδο Κορυφής

Must Read

Ξορκίζει το ενδεχόμενο νέου μνημονίου, που από ότι φαίνεται τίθεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα λάβει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η εξαμηνιαία αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων, της Κομισιόν, είναι αρκετή. «Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητοι οι όποιοι πρόσθετοι αυστηροί όροι», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολιτικά απαράδεκτο» για τις χώρες του Νότου, γεγονός που δείχνει πάντως ότι η κουβέντα στην Σύνοδο Κορυφής δεν θα είναι «απλή» ούτε και «εύκολη» και κάποιοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ζητούν νέα μνημόνια. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός περιγράφει τις απαιτήσεις των «βορείων».

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυστηρούς όρους, που να παραπέμπουν σε μνημόνια, προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «οι Έλληνες έχουν πλέον ωριμάσει και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις».

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος ένα μικρό ποσοστό των 33 εκατομμυρίων επισκεπτών που υποδέχθηκε πέρσι εκφράζοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι οι τουρίστες θα αναδείξουν την Ελλάδα σε «κορυφαία επιλογή», κατανοώντας πόσο καλά προετοιμασμένη είναι. Κάνει, μάλιστα, ειδική αναφορά στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, την αύξηση της διαγνωστικής ικανότητας στα μικρότερα νησιά και στον διπλασιασμό των κλινών στις ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, τονίζει πως «η απάντηση της Τουρκίας δεν είναι μέχρι στιγμής αυτή που ήλπιζα, καθώς συμπεριφέρεται με αυξανόμενη επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

Σε δήλωσή του, εξάλλου για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα. Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε. Η διάκριση των εξουσιών είναι για εμάς απαράβατος κανόνας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This