Σάββατο 15/5/2021

Μπαράζ διεθνών επαφών του Πρωθυπουργού για την Αγία Σοφία με στόχο την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Η απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες με κάποιο τρόπο πρέπει να συντονιστούν, ώστε να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Τουρκία. Στην προσπάθεια αυτή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει μπαράζ τηλεφωνικών επαφών σε διεθνές επίπεδο.

Η συνομιλία του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχε αντιδράσει εναντίον του Ερντογάν, κινείται σε αυτό το επίπεδο, με τον Πρωθυπουργό να εκφράζει τη συμπαράστασή του και την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Πατριαρχείου στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

Θα υπάρξουν κι άλλες επαφές, τόσο με ηγέτες, όσο και με οργανισμούς όπως η UNESCO στην προσπάθεια επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, κάτι που προανήγγειλε το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ:

«Η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ