ESTIA II: Έπεσαν οι υπογραφές για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 91.500.000 ευρώ για το 2020

Must Read

Χρηματοδότηση ύψους 91.500.000 ευρώ για το 2020 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την συνέχιση και αύξηση των θέσεων του στεγαστικού προγράμματος ESTIA II, με στόχο την αύξηση των προσωρινών θέσεων στέγασης από 25.500 στις 40.000 μέχρι το 2021.

Παράλληλα, το «Πρόγραμμα ESTIA II – Παροχές σε Χρήμα» ανέρχεται σε 125.000.000 ευρώ, με το Υπουργείο να θέτει ως στόχο την περιστολή του ποσού εντός του 2021, αφενός με την ουσιαστική μείωση των ροών και αφετέρου με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε αυτοί που είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων αιτούντων άσυλο, να απολαμβάνουν τα προνόμια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και όχι για πολλά χρόνια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15/7 υπεγράφη η τριμερής συμφωνία για την υλοποίηση του προγράμματος ESTIA II μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ -που μέχρι πρότινος το συντόνιζε-, και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αναλαμβάνει πλέον την διαχείριση του.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα ενδυναμώσει το εθνικό σύστημα υποδοχής και θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωσή του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ταμεία DG HOME AMIF/EMAS) και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό νομικά πρόσωπα Δήμων, Διεθνείς Οργανισμοί, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που εξειδικεύονται στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This