Δευτέρα 14/6/2021

Ο Τσίπρας τάζει τώρα και δώρο Χριστουγέννων

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει το παιχνίδι των παροχών

Στην τελική ευθεία των εκλογών, οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού βλέπουν «μπροστά» με περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης.

Διαβεβαιώνοντας ότι θα ακυρωθεί η μείωση του αφορολόγητου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στο news247:«Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού. Δεν υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι δεν θα ψηφίσουμε τη διατήρηση του αφορολόγητου.»

Θα δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα;

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει μέτρα στήριξης την 13η σύνταξη που μόλις κατατέθηκε και ισοδυναμεί με το δώρο Πάσχα, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

«Προσωπική εκτίμηση είναι ότι τα μέτρα που ανακοινώσαμε και εφαρμόζονται ήδη θα δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες προοπτικές» σχολιάζει, ενώ αναφορικά με τις κρατήσεις, απαντά: «Έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη. Έτσι ήταν και πριν την καταργήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Παρόλα αυτά, χιλιάδες συνταξιούχοι κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους κορόιδεψε, αφού κανένας δεν είχε ενημερωθεί ότι το πενιχρό επίδομα θα φορολογηθεί σύμφωνα με τις επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία.

Πέραν του 22%, προστίθεται 6% φόρος υπέρ Υγείας, τη στιγμή που ούτως ή άλλως το προεκλογικό επίδομα δόθηκε μειωμένο ακόμη και προς 50% για όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 501 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ