Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Έτσι θέλουν να σύρουν οι Γερμανοί την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αρχίζει και ξετυλίγεται σιγά-σιγά το βρώμικο σχέδιο της Γερμανίας να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, για το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη και φυσικά όλα τα θέματα που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Γι’ αυτό και ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που είχαν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προκλητική NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες σε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ήταν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σε κανένα σημείο των ελληνοτουρκικών η Γερμανία, συνεπώς και η ΕΕ, δεν πήραν ξεκάθαρη και ηχηρή θέση υπέρ της Ελλάδας, παρά μόνο αφήνουν τις τουρκικές απειλές να συσσωρεύονται και να μετουσιώνονται σε πράξεις.

Μάλιστα, η δήλωση της της εκπροσώπου της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης) δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης των όποιων προθέσεων: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη».

Άλλωστε, πως αλλιώς θα μας πάνε σε «διάλογο» αν δεν υπάρχει ο τουρκικός «μπαμπούλας»;

Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα εξελίξεων, είναι εγκληματική η στάση της ελληνικής Κυβέρνησης να μην επικαλείται το άρθρο 42 της ΕΕ για την πανευρωπαϊκή άμυνα, το οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ