Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Μας δουλεύει η Κομισιόν… «Δεν είναι χρήσιμη», λέει, η προκλητική τουρκική NAVTEX και προτρέπει να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μετά την «διαφιλονικούμενη» ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ήρθε σήμερα και η Κομισιόν να δείξει ότι οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» ξεχνούν την ιδιότητά τους και καταπίνουν τη γλώσσα τους όταν πρόκειται για την Τουρκία. Ερωτώμενη για τις προκλητικές NAVTEX της Άγκυρας η Ναμπίλα Μασραλί, εκπρόσωπος της Κομισιόν, είπε ότι «δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα», ενώ παρέπεμψε Ελλάδα και Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο για να λύσουν τις διαφορές τους!

Διαβάστε την απάντηση της εκπροσώπου της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης), Ναμπίλα Μασραλί, σε ερώτηση του ΚΥΠΕ:

«Η ανακοίνωση από την Τουρκία μιας νέας NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα, ιδίως μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Σύμφωνα με το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας, πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και ως προς την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη».

Δείτε ακόμα:

Νοτιοδυτικά της Κύπρου το τουρκικό «AWACS»

Ελληνοκυπριακή αντι-Navtex στην Τουρκία που απαντά με δική της… αντι-NAVTEX και μιλά για «μαξιμαλιστικές» ελληνικές θέσεις! (video)

Ελληνοτουρκικά ώρα μηδέν – Αντίστροφη μέτρηση – Η Ελλάδα περίμενε την τουρκική NAVTEX  και είναι έτοιμη για όλα

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ