Ο αμήχανος χαιρετισμός Μητσοτάκη – Τσίπρα και η καθυστέρηση στο ραντεβού με την Γεννηματά (video)

Must Read

Για πάνω από μία ώρα συζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού. 

Όπως έχει γίνει γνωστό ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε σε συνάντηση τους πολιτικούς αρχηγούς, για να τους ενημερώσει για την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο. Ακολούθησε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ενώ στη συνέχεια θα δει τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα φλας των δημοσιογράφων άστραψα την στιγμή όπου ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη με τους δυο τους να έχουν μια αμήχανη αρχή στον διάλογό τους:

Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα Κυριάκο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα Αλέξη
Αλέξης Τσίπρας: Πώς χαιρετιόμαστε τώρα;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τους αγκώνες. Λόγω κορωνοϊού έτσι θα χαιρετιόμαστε τώρα
Αλέξης Τσίπρας: Εχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έχουμε όλο το χρόνο και την άνεση να τα συζητήσουμε όλα.

https://www.youtube.com/watch?v=kzdOZdH_fBs

Bγαίνοντας από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι ανυπόστατο και παράνομο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να απαιτήσει κυρώσεις για την τουρκική προκλητικότητα: 

«Το μήνυμα που μετέφερα σήμερα στον κ. Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρο: οφείλετε να αποτρέψετε το Οruc reis σε περίπτωση που αυτό επιχειρήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως άλλωστε έπραξε η χώρα και οι ένοπλες δυνάμεις με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2018 […] Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υφίστανται, το τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι ανυπόστατο και παράνομο. Ως εκ τούτου, μια είναι η διαφορά μας. Αυτή τη διαφορά οφείλουμε να τη λύσουμε μέσα από τον διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου όχι όμως υπό το καθεστώς απειλών και εκβιασμών […] Η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι σε μεγάλο βαθμό ευρωτουρκικές οι διαφορές. Παραβιάζονται δικαιώματα της Ευρώπης όταν παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Στο βαθμό λοιπόν που υπάρξει κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα ζήτησα, συνέστησα στον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία».

Η καθυστέρηση στο ραντεβού με την Φώφη

Το προγραμματισμένο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη καθυστέρησε μισή ώρα, αφού η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, κράτησε περισσότερη ώρα απ’όση είχε υπολογίσει ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος αναγκάστηκε μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που την άφησε να περιμένει.

Ο πρώτος διάλογος τους:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγνώμη για την καθυστέρηση
Φώφη Γεννηματά: Δεν πειράζει, το σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και ο ελληνικός λαός να μας βλέπει ενωμένους σαν μια γροθιά.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε ενωμένοι, έστω και αν συναντιώμαστε δύο δυο.

«Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This