Μητσοτάκης: Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού όπου υπάρχει ανάγκη

Must Read

Προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Στις 13:00 το μεσημέρι ακριβώς ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στο υπουργείο Υγείας, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου τον περίμενε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και ευχές του επιφύλαξαν οι υπάλληλοι στην είσοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις άμεσες δράσεις στον κρίσιμο κλάδο της δημόσιας Υγείας με σκοπό πάντα την ανακούφιση των ασθενών, και ευχήθηκε καλή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και κυρίως των καρκινοπαθών που μερικές φορές φθάνει σε μήνες καθώς και για τη διανομή φαρμάκων κατ οίκον. Επίσης αναφέρθηκε στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα κατευθυνθούν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη και άμεση ανάγκη. Έδωσε δε διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα υγείας θα έχει σύντομα τον ικανό αριθμό νοσηλευτών για να καλύψουν καίρια κενά όπως στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μία τολμηρή καινοτόμα πολιτική πρόληψης και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να μην σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Κλείνοντας είπε ότι «Θέλω να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣ. Καταβάλλουν συχνά μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Ετοιμάζουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον προς όφελος πάντα των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του που όπως ανέφερε δείχνει ότι την μέριμνα της νέας κυβέρνησης για τον άνθρωπο.  Το υπουργείο Υγείας ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να το μετατρέψουμε από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας. Τέλος ανέφερε ότι ενημέρωσε για τα προβλήματα αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν που είναι ανάλογες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This