Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Θέμις Μουμουλίδης κατά ιερέων: «Προσκολλημένοι στον Μεσαίωνα κάποιοι ιερωμένοι»

Άφωνο άφησε το κοινό η μη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει μάσκες και στους ναούς. Όμως εκεί ο συνωστισμός, με το επιπλέον δεδομένο ότι πρόκειται για κλειστούς χώρους, είναι αναπόφευκτος και πολύ μεγάλος.

Η συζήτηση που άνοιξε όμως για τη μάσκα στις εκκλησίες φουντώνει ανησυχητικά. Στο mood αυτό μπήκε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διακεκριμένος σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης. «Ο αλαζονικός ιερομόναχος, στο Μηλοχώρι Εορδαίας, ζήτησε από την πιστή που φορούσε μάσκα να βγει από την εκκλησία! Γιατί ο ιός ‘δεν τολμάει να εισέλθει στον οίκο του Θεού’», λέει με νόημα ο πρώην βουλευτής, κατακεραυνώνοντας στη συνέχεια τη στάση ορισμένων ιερέων απέναντι στον κορωνοϊό αλλά και σε άλλα μεγάλα κοινωνικά θέματα:

«Η προσκόλληση στον Μεσαίωνα είναι γεγονός εδώ και χρόνια για κάποιους ιερωμένους. Με την αλαζονεία, τη βεβαιότητα της ανοσίας, με σημαίες εθνικοφροσύνης, μια ομάδα ‘ιερωμένων’ επιχειρούν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή Εορδαίας – Φλώρινας να ελέγξουν τις ψυχές αλλά και τις ζωές ανυποψίαστων πιστών, καθηλώνοντας το μέλλον της (με την ευλογία δυστυχώς μερίδας πολιτικών και πολιτευτών). Είναι οι ίδιοι ‘ιερωμένοι’ που πρωτοστατούν σε οτιδήποτε εθνικιστικό ‘πουλάει΄. Και είναι οι ίδιοι που απουσιάζουν από κάθε σημαντική προοδευτική εξέλιξη της περιοχής και της κοινωνίας. Είναι οι ίδιοι που κυνηγούσαν τις ταινίες του Αγγελόπουλου. Είναι η ίδια μικρή (αλλά κυρίαρχη) παρέα ‘ιερωμένων’ που επί δεκαετίες οδηγεί μια περιοχή στο πουθενά… Δεν έχει τέλος η εξουσία τους» λέει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Να προσθέσουμε ότι και οι αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό και τις εκκλησίες είναι εξαιρετικά άτολμες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αυτή την κατηγορία ιερωμένων να παίρνουν θάρρος που δεν τους αναλογεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ