Σε μία από τις πιο προκλητικές δηλώσεις που έχουν καταγραφεί στο πολιτικό γίγνεσθαι των τελευταίων ετών, προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδεχόμενος ανοιχτά ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία για να αποτρέψει τον έλεγχο των υπουργών Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μιλώντας στον Action24, ο κ. Γεωργιάδης υιοθέτησε ένα ασυνήθιστα κυνικό ύφος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει δικαίωμα η Ευρωπαία Εισαγγελέας να μας πει αν θεωρεί ένοχο τον Βορίδη ή τον Αυγενάκη. Ξέρετε τι δικαίωμα έχει μόνο; Λέει δείτε αν θέλετε να το ελέγξετε. Ποιος έχει στο Σύνταγμα την αρμοδιότητα να δει αν πρέπει να ελεγχθούν; Η Βουλή. Τι λέει η Βουλή, δηλαδή η πλειοψηφία της; Ποιος είναι η πλειοψηφία της; Η ΝΔ. Τι αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία; Ότι δεν θέλει να ελεγχθούν. Τέλος».
Η δήλωση του Γεωργιάδη αποτελεί ξεκάθαρα την πιο σαφή παραδοχή του σχεδίου συγκάλυψης απέναντι στο σκάνδαλο που αφορά το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η ρητή αναφορά στη χρήση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ως μέσου αποφυγής ελέγχου συνιστά άνευ προηγουμένου ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών.
Το γεγονός ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης παραδέχεται ανοιχτά ότι η πολιτική σκοπιμότητα υπερισχύει της διαφάνειας και της λογοδοσίας είναι το λιγότερο εξοργιστικό!
Αποφάσισε η κοινοβΟλευτική ομάδα της ΝουΔού. Μόνη της. Όλοι αθώοι. Στα μούτρα σας το λέει ο Γεωργιάδης. Καλά σας κάνει. Αφού αντί κατέβετε στους δρόμους να στείλετε τους κλεφταράδες στον αγύριστο, κάθεστε στους καναπέδες και περιμένετε κάποιον νέο Μεσσία για να σας ξαναπροδώσει. pic.twitter.com/QcSVmrKor5
— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) July 15, 2025
Δείτε επίσης:
- Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ψηφίστε εσείς Προανακριτική και εγώ ψηφίζω Εξεταστική από το 1821!
- Εξωφρενικό! Δεν γνωρίζει η Κομισιόν ότι στέλνουν την ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ







