«Βαρύτατες ευθύνες και ασυγχώρητη απραξία» καταλογίζει σε κυβέρνηση και Χαρδαλιά η αντιπολίτευση για την Εύβοια

Must Read

Λάδι στη φωτιά έριξαν οι δικαιολογίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ότι εάν είχε αξιοποιηθεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 στις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας, θα θρηνούσαμε εκατόμβη θυμάτων.

Ο ισχυρισμός μάλιστα του Νίκου Χαρδαλιά ότι δεν υπήρχε ακριβής πρόβλεψη της θεομηνίας προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΜΥ, η οποία απάντησε ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει με επικαιροποιημένα δελτία από την περασμένη Πέμπτη, αποφεύγοντας να αναφερθεί, όπως πράττει συνήθως, στο ύψος της βροχόπτωσης, διότι η εκτίμηση αυτή είναι ανέφικτη.

Στον απόηχο της εισαγγελικής παρέμβασης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, ενώ στο κυβερνητικό ρεπερτόριο, που άλλοτε περιείχε πύρινους λόγους για την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, εγκαταστάθηκαν –όπως και επί ΣΥΡΙΖΑ σε Μάνδρα και Μάτι- οι μοιρολατρικές διαπιστώσεις για τις ολέθριες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Στον αντίποδα, όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης ασκούν δριμεία κριτική, καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες και ασυγχώρητη απραξία στην κυβέρνηση και με δεδομένο ότι δύο 24ωρα μετά την καταστροφή οι κάτοικοι των περιοχών που έπληξε η κακοκαιρία παραμένουν βυθισμένοι και ουσιαστικά χωρίς κρατική αρωγή στην απόγνωση και τις λάσπες.

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: «Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση πάτησε επί πτωμάτων για να εκλεγεί, ανάγοντας την τυμβωρυχία σε κεντρική πολιτική γραμμή. Σήμερα, ως πρωθυπουργός επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία και όχι η ανθρώπινη ζωή. Θα περιμέναμε τουλάχιστον να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη και να πει μια συγγνώμη».

Εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ. η υποψήφια περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή, η οποία επισκέφθηκε ως επικεφαλής κομματικού κλιμακίου τις πληγείσες περιοχές, διαπίστωσε: «Τριάντα ώρες μετά την καταστροφή υπήρχαν ακόμα αποκλεισμένοι. Άφαντο το κράτος και η περιφέρεια».

Δυσφορία εκφράζει και το ΜέΡΑ25, γιατί «δυστυχώς η Πολιτεία στο χρονικό αυτό της προαναγγελθείσας καταστροφής έδειξε το χειρότερο “πρόσωπό” της και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη την παντελή δυσχέρειά του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που υποτίθεται πως υπηρετεί».

Πλήρη απόδοση ευθυνών και παραιτήσεις ζητεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, που κατηγορεί την κυβέρνηση για «ανικανότητα να προστατεύσει τις ζωές και την περιουσία των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This