Εκτός τόπου και χρόνου η ΠτΔ Κ. Σακελλαρόπουλου

Must Read

Στην Λέσβο βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και εξέδωσε ανακοίνωση για την ημέρα αλλά και για τα ελληνοτουρκικά. Εντάξει, η γυναίκα με την ορθοδοξία το ξέρουμε ότι δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις, οπότε το ατόπημα της αναγραφής του «της» όχι με κεφαλαίο, ενώ αναφέρεται στην Θεοτόκο, ήταν αναμενόμενο.

 

Αυτό όμως που είναι ανεπίτρεπτο είναι η αναλήθεια. Και όσον αφορά το ελληνικό έθνος, η αναλήθεια είναι αντεθνική πράξη. Αντιστρέφοντας αυτό που είχε πει ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, «Εθνικόν  είναι το  Αληθές». Ειδικά για το ελληνικό έθνος, η αλήθεια δεν το έβλαψε ποτέ, διότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την αλήθεια. Αντίθετα, το έχει βλάψει ή αναλήθεια και το ψέμα, ειδικά των πολιτικών.

 

Και είναι πραγματικά κρίμα για τον θεσμό, η πρόεδρος της Δημοκρατίας να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, ενώ θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας της αλήθειας, των εθνικών συμφερόντων, και να λειτουργεί ως κυματοθραύστης στις προσπάθειες κατάχρησης εξουσίας, ζημιάς του εθνικού συμφέροντος και εξαπάτησης του λαού.

 

Δείτε το εδάφιο στο τέλος της δήλωσης της, που φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει απομονωμένη την Τουρκία, όταν μόλις χθες η Ελλάδα έζησε την απόλυτη προδοσία από τους δήθεν εταίρους της. Αυτή η συμπεριφορά είναι εθνικά επιζήμια, καθήκον Της προέδρου της Δημοκρατίας είναι να υπηρετεί τον λαό, το έθνος και όχι την εκάστοτε κυβέρνηση. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 

«Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου. Τηρεί τις δεσμεύσεις της, τιμά την ιστορία της και τη γεωπολιτική της θέση. Τα νησιά μας επωμίστηκαν δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Οι νησιώτες μας επέδειξαν ευθύνη και αλληλεγγύη, σε καιρούς δύσκολους. Διαφυλάξαμε, στον Έβρο και το Αιγαίο, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, όχι μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς. Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει.«

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This