Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της Ελληνικής Λύσης στο Άγιον Όρος, η Μονή Βατοπαιδίου (video)

Must Read

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η τετραήμερη περιοδεία του Κυριάκου Βελόπουλου και μελών της Ελληνικής Λύσης στο Άγιον Όρος με επίσκεψη στη Μονή Βατοπαιδίου. Εκεί, θερμή υποδοχή τους επιφύλαξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης συνόδευσαν οι Ευάγγελος Φανίδης (Γενικός Διευθυντής), Βασίλειος Γραμμένος (Διευθυντής ΚΟ) και Αντώνης Μυλωνάκης (Βουλευτής Α Ανατολικής Αττικής).

Ο Άγιος Ηγούμενος κατά την προσφώνησή του μετά τη δοξολογία που έλαβε χώρα στο καθολικό της Μονής, αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που περνούν η χώρα και η Ορθοδοξία, λέγοντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα στη χώρα μας, «ξεχνούν τις ορθόδοξες πηγές μας, ξεχνούν την παράδοση μας, αλλά εμείς οι Αγιορείτες το εξαργυρώνουμε με μία έντονη προσευχή για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα μας».

Αναφερόμενος στην πανδημία ο Γέροντας Εφραίμ, επεσήμανε ότι «τα σημεία των καιρών φαίνονται, διότι ο κορωναϊός ο οποίος είναι εν δράση, δεν είναι ένα τυχαίο πράγμα».

Από τις αναφορές του Γέροντα Εφραίμ δεν έλειψαν ούτε τα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: «Η γείτων χώρα που ξέρετε εσείς καλύτερα από εμένα (σ.σ. απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο) μας ενοχλεί, όλα αυτά είναι μερικές εκ των δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζουμε, γι’ αυτό και η ώρα αυτή, είναι η ώρα του ορθόδοξου μοναχισμού με προσευχές στον Πανάγαθο Θεό να βοηθήσει να αλλάξει ο ρους των γεγονότων και της ιστορίας».

Ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε ως ενθύμιο δώρο στον κ. Βελόπουλο την ιερά εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στο Γολγοθά που περνούν η χώρα και η Ορθοδοξία: «Θα περάσουμε μεγάλη ανηφόρα, χειρότερη από ότι φαίνεται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This