Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Η ενεργειακή εξάπλωση των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη-Πάιατ

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα με αμερικανικό ενδιαφέρον.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι συζητήθηκαν:

1. Η συνεργασία 3+1 (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και ΗΠΑ), καθώς και τρόποι εμπλουτισμού της ατζέντας. Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε τη συμπερίληψη των ΑΠΕ στο πεδίο συνεργασίας.

2. Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB και η πορεία εκτέλεσης των έργων. Από την ελληνική πλευρά υπογραμμίστηκε ακόμη μία φορά η γεωστρατηγική σημασία του αγωγού και η πρόθεση στενής συνεργασίας με τη Βουλγαρία και τους κατασκευαστές, προκειμένου το έργο να παραδοθεί χωρίς καθυστέρηση.

3. Ο τερματικός σταθμός φυσικού αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης. Τόσο ο Έλληνας υπουργός όσο και ο Αμερικανός πρέσβης εκτίμησαν ότι αυτό το σημαντικό και για τις δυο πλευρές έργο εξελίσσεται πολύ καλά και ότι θα έχει θετική επίδραση τόσο στο γεωστρατηγικό όσο και στο ενεργειακό πεδίο.

4. Έγινε επισκόπηση των αμερικανικών ενεργειακών επενδύσεων στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση. Αμερικανικές εταιρίες, όπως η ΟΝΕΧ και η Black Summit με τη βοήθεια της DFC (U.S. International Development Finance Corporation), η Quantum Energy Partners, η National Energy, η General Electric, η Fortress, η Blink και η Tesla συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ