Η ενεργειακή εξάπλωση των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη-Πάιατ

Must Read

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα με αμερικανικό ενδιαφέρον.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι συζητήθηκαν:

1. Η συνεργασία 3+1 (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και ΗΠΑ), καθώς και τρόποι εμπλουτισμού της ατζέντας. Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε τη συμπερίληψη των ΑΠΕ στο πεδίο συνεργασίας.

2. Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB και η πορεία εκτέλεσης των έργων. Από την ελληνική πλευρά υπογραμμίστηκε ακόμη μία φορά η γεωστρατηγική σημασία του αγωγού και η πρόθεση στενής συνεργασίας με τη Βουλγαρία και τους κατασκευαστές, προκειμένου το έργο να παραδοθεί χωρίς καθυστέρηση.

3. Ο τερματικός σταθμός φυσικού αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης. Τόσο ο Έλληνας υπουργός όσο και ο Αμερικανός πρέσβης εκτίμησαν ότι αυτό το σημαντικό και για τις δυο πλευρές έργο εξελίσσεται πολύ καλά και ότι θα έχει θετική επίδραση τόσο στο γεωστρατηγικό όσο και στο ενεργειακό πεδίο.

4. Έγινε επισκόπηση των αμερικανικών ενεργειακών επενδύσεων στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση. Αμερικανικές εταιρίες, όπως η ΟΝΕΧ και η Black Summit με τη βοήθεια της DFC (U.S. International Development Finance Corporation), η Quantum Energy Partners, η National Energy, η General Electric, η Fortress, η Blink και η Tesla συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This