Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ως επικυρίαρχος ο Γερμανός ΥΠΕΞ!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μία ημέρα πριν την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου από το ελληνικό κοινοβούλιο, έρχεται ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χ. Μάας, σε ταξίδι – αστραπή αυθημερόν σε Αθήνα και Άγκυρα.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα μάλιστα, εκτός από τον έλληνα πρωθυπουργό και τον έλληνα ομόλογό του κύριο Δένδια, θα συναντήσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Μία συνάντηση πέραν κάθε θεσμικού πλαισίου, που παραπέμπει σε επίδειξη επικυριαρχίας της Γερμανίας στην Ελλάδα!

Το που ακριβώς αποσκοπεί η επίσκεψη γερμανού αξιωματούχου θα φανεί σύντομα. Όλα πάντως παραπέμπουν σε ένα μεγάλο θέατρο, τόσο εντός του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όσο και στα ελληνοτουρκικά. Ένα θέατρο με γερμανική σκηνοθεσία, όπως διαφαίνεται από το προσωπικό παιχνίδι που παίζει η Γερμανία με σκοπό μόνο την υπεράσπιση των συμφερόντων της, χωρίς να σέβεται το θεσμικό ρόλο που κατέχει αυτή τη στιγμή ως προεδρεύουσα της Ευρώπης.

Μία ΕΕ που καθημερινά αποδεικνύεται πως η Γερμανία την θεωρεί κτήμα της προς αποκλειστική εκμετάλλευση. Την ϊδια στιγμή που υπερασπίζεται και τα τούρκικα συμφέροντα, τα οποία συμπίπτουν με τα δικά της, καθώς η Τουρκία είναι ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας στην τεράστια βιομηχανία εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ουδείς έλληνας βέβαια θα τολμήσει να ρωτήσει την Γερμανία, πως είναι δυνατόν με τέτοια πολεμική βιομηχανία, να μην ανταποκρίνεται στις βασικές τις υποχρεώσεις της κοινής ευρωπαΐκής άμυνας. Και να αφήνει την Ελλάδα μόνη της απέναντι στον τούρκο εισβολέα που επιβουλεύεται ελληνική, άρα και ευρωπαΐκή κυριαρχία. Παρά τα δισεκατομμύρια που έχει εισπράξει από την Ελλάδα διαχρονικά για οπλικά συστήματα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ