Θεοδωρικάκος: Σε τοπικές βιοτεχνίες οι σχολικές μάσκες

Must Read

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις μάσκες και τις προσλήψεις σχολικών καθαριστριών από τους δήμους ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης με βασικό αντικείμενο την προετοιμασία των δήμων για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι τα 6.200.000 ευρώ, που αποτελούν την α’ δόση των χρημάτων για την αγορά μασκών για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές, δόθηκαν στην ΚΕΔΕ την περασμένη Δευτέρα.

Ζήτησε δε ενημέρωση και επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου οι δήμοι να είναι έτοιμοι να διαθέσουν τις μάσκες δωρεάν από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα χρήματα η ΚΕΔΕ θα τα διανείμει στους δήμους, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που έχουν, με το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε μαθητή να είναι περίπου 4,5 ευρώ. Κάθε δήμος έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει τις μάσκες απ’ όπου θέλει, βάσει του δημοσίου συμφέροντος και των προδιαγραφών που έχει ορίσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τις μάσκες.

Μεταξύ άλλων, αυτές θα πρέπει να είναι από καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης, με τουλάχιστον δύο στρώματα βαμβακερού υφάσματος, διαφορετικού χρώματος, για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία προκειμένου αφενός να στηριχθούν οι επιχειρήσεις των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα και αφετέρου να μην αναλάβει μία μόνο επιχείρηση όλη την παραγωγή των απαιτούμενων μασκών. Αυτό θα συνιστούσε ρίσκο για την έγκαιρη παράδοση του προϊόντος μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ «θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε για τον τρόπο και τη διαδικασία που θα επιλέγαμε αυτή την εταιρία».

Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα αποφασιστεί αν θα αποδεσμευτούν και άλλα κονδύλια για την κατασκευή και προμήθεια των μαθητών και επιπλέον μασκών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This