Σάββατο 19/6/2021

Συγγνώμη από Γαβρόγλου προς Κεραμέως: «Λυπάμαι γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου»

Με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook, ο Κώστας Γαβρόγλου, αποφάσισε, ως φαίνεται, να ζητήσει -εμμέσως πλην σαφώς- συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.     

«Επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο» δήλωσε στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος την εμπρηστική του δήλωση κατά της νυν υπουργού, τονίζοντας πως «ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του».

Η δήλωση του Γαβρόγλου:

«Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία, κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο.

Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του.

Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου, αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι.

Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».

  • Δείτε την ανάρτηση του πρώην υπουργού:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ