Και γκρίνια οι βουλευτές: Ως και το… χειροκρότημα τους «έκοψε» ο κορωνοϊός!

Must Read

«Σκούρα» τα έχουν βρει οι πολιτικοί μας ταγοί λόγω των νέων αυστηρών, έως και… ασφυκτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη Βουλή!

Μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, το προεδρείο -ορθώς- έκρινε ότι οφείλει να προστατεύσει τους εκατοντάδες βουλευτές, αλλά και τους υπαλλήλους της Βουλής. Άπαντες δέχθηκαν τα νέα μέτρα, που θυμίζουν εκείνα της περιόδου της καραντίνας, ωστόσο, μία ήταν εκείνη η εντολή που δυσκόλεψε περισσότερο τους βουλευτές.

Κι όμως, η αυστηρή σύσταση που απηύθυνε η υγειονομική υπηρεσία της Βουλής για ταυτόχρονη παρουσία στην Ολομέλεια το πολύ 60 βουλευτών έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις κοινοβουλευτικές ομάδες, που δεν μπόρεσαν να… κάνουν τη δουλειά τους και να χειροκροτήσουν τους αρχηγούς τους που τοποθετήθηκαν από το βήμα.

Η συζήτηση και η ψήφιση της «καυτής» συμφωνίας Αθήνας – Καΐρου αποτέλεσαν ένα πρώτο κρας τεστ για το πώς θα λειτουργήσει η Βουλή υπό τις νέες συνθήκες και, ομολογουμένως, δεκάδες ήταν οι βουλευτές που απογοητεύτηκαν τα μάλα όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ακούσουν τον αρχηγό τους, αλλά δεν τα κατάφεραν επειδή είχε συμπληρωθεί ήδη ο αριθμός των 60.

Δεν αποκλείεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα

Αίσθηση προκάλεσε, μάλιστα, το γεγονός ότι για να μειωθεί κάπως η δυσαρέσκεια, όταν κατέβαινε από το βήμα ο εκάστοτε αρχηγός, εξέρχονταν από την αίθουσα κάποιοι βουλευτές του κόμματός του ώστε να καταφέρουν να εισέλθουν οι… επόμενοι. Προς απογοήτευση πολλών, μάλιστα, τα μέτρα δεν αποκλείεται να αυστηροποιηθούν έτι περαιτέρω, εάν υπάρξουν ανησυχητικά πολλά κρούσματα κορωνοϊού.

Την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλεγξε συνολικά 1.100 άτομα στη Βουλή, εκ των οποίων οι 170 ήταν βουλευτές και οι υπόλοιποι υπάλληλοι. Τα πρώτα αποτελέσματα χάρισαν χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς και οι 529 βουλευτές και υπάλληλοι που ελέχθησαν την πρώτη μέρα είναι αρνητικοί σε κορωνοϊό.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ανακοινώνονται σήμερα Σάββατο 29/08 και εάν είναι κι εκείνα αρνητικά, τότε ίσως δεν υπάρξουν νέα μέτρα. Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, εξετάζεται έντονα το ενδεχόμενο καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου στις ψηφοφορίες.

(πηγή: «δημοκρατία»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This