Τρίτη 15/6/2021

Σφοδρή επίθεση Σταϊκούρα με βαριές κατηγορίες κατά της εφημερίδας Το Βήμα

Μετωπική επίθεση του υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατά της εφημερίδας «Το Βήμα», με σαφείς υπαινιγμούς και βαριά υπονοούμενα. Η είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική διότι ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι σοβαρός και μετριοπαθής πολιτικός με πολύ μετρημένες δημόσιες παρεμβάσεις. Για να φτάσει στο σημείο να επιτεθεί με τέτοια σφοδρότητα κατά  εφημερίδας, κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί.

Την αποκάλυψη την κάνει η ίδια εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, διευκρινίζοντας ότι το επίμαχο άρθρο το οποίο προκάλεσε την οργή του υπουργού δημοσιεύθηκε κι αυτό στην ίδια ιστοσελίδα. Αφού χαρακτηρίζει τον Χρήστο Σταϊκούρα πως υπουργό ξεγυμνωμένο από αρμοδιότητες, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η αιτία οργής του υπουργού ήταν η αποκάλυψη της εφημερίδας για την έκδοση του 10έτους ομολόγου!

Η παρέμβαση έγινε τηλεφωνικά κατά του δημοσιογράφου Ζώη Τσώλη ο οποίος υπέγραψε και το επίμαχο άρθρο. Κατά την τηλεφωνική συνομιλία ο υπουργός φέρεται να είπε τα εξής: «Γνωρίζετε ότι μετά από την προαναγγελία της έκδοσης ομολόγου θα αναβάλω την έκδοση. Γιατί το γράψατε; Το γνωρίζετε ότι θα ανέβει το κόστος δανεισμού; Θα την αναβάλω και θα καταγγείλω εσάς και το «Βήμα»».

«εγώ γιατί δεν προαναγγέλλω τις εκδόσεις; Ποιος σας το είπε, ποιος σας έβαλε…»

«Αφού δεν το ανακοίνωσα εγώ, γιατί το γράψατε; Τι προσφέρετε με αυτή την είδηση στη χώρα, ποιον εξυπηρετείτε;»

Βαρύτατες οι μομφές του υπουργού οικονομικών κατά της εφημερίδας.

Και παρά το ότι η έκδοση πήγε εξαιρετικά, ο δημοσιογράφος γράφει με νόημα ότι και «ο Μπομπ Τράα είχε κάνει κάτι παρόμοιο και έφυγε νύχτα«! Προαναγγέλλοντας μάλλον την αποχώρηση και του Χρήστου Σταϊκούρα;

Το επίμαχο άρθρο του Βήματος έγραφε: «Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο – Ανησυχία για τη μείωση των δημοσίων εσόδων»

Η απάντηση του δημοσιογράφου στα όσα του καταλογίζει ο υπουργός, εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ