Γιάννης Μουζάλας: «Η απραξία της τωρινής κυβέρνησης οδήγησε στο αδιέξοδο στη Μόρια»

Must Read

Την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της κατηγόρησε την Τετάρτη 09/09 για την καταστροφική φωτιά που κατέστρεψε το βράδυ της Τρίτης 08/09 τη Μόρια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Όπως είπε, η εκτελεστική εξουσία προχωρά σε εργαλειοποίηση της κατάστασης και σε κοινωνικό αυτοματισμό, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό και σε νέο αδιέξοδο. «Η κυβέρνηση παρέλαβε το ΚΥΤ της Μόριας με 5.500 αιτούντες άσυλο, το έφτασε δια της απραξίας της στις 20.000 και πλέον επαίρεται που είναι στις 13.000», κατήγγειλε και πρόσθεσε: «Ήδη ξεκίνησε η κυκλοφορία φημών περί Τούρκων πρακτόρων, ωσάν αυτό να αναιρεί την κυβερνητική ευθύνη. Η πολιτική ευθύνη των αρμόδιων υπουργών και σε αυτή την περίπτωση είναι απόλυτη και αντικειμενική».

Αναφερόμενος στους κατοίκους του νησιού που έχουν υποστεί τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης τα τελευταία πέντε χρόνια, συνέστησε να επιδείξουν ωριμότητα, ψυχραιμία και να μην παραδοθούν στη χειραγώγηση και τον κοινωνικό αυτοματισμό, που θα οδηγήσουν σε νέες εκρηκτικές καταστάσεις. «Οι αιτούντες άσυλο, οι αλληλέγγυοι και η κοινωνία των πολιτών καλούνται και αυτοί να πειθαρχήσουν στα αναγκαία μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης και την απαιτούμενη αποφόρτιση της κατάστασης» πρόσθεσε.

Και κατέληξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει -έστω τώρα- να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τονίζοντας ότι «η ελληνική πολιτεία έχει τη δυνατότητα άμεσα να παράσχει στέγαση και περίθαλψη στους αιτούντες άσυλο που πλέον βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας, και φυσικά καλείται να προχωρήσει άμεσα σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This