Της κακομοίρας στη Βουλή για τις ευθύνες στη Μόρια και στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Must Read

Την ώρα που στη Λέσβο επικρατεί το απόλυτο χάος, με την εκκωφαντική απραξία και την παντελή απουσία σχεδίου για τη διαχείριση της κρίσης να οδηγεί και σε νέες πυρκαγιές στο ΚΥΤ, στη Βουλή τα κόμματα διαγκωνίζονται για το ποιος φταίει λιγότερο και η κυβέρνηση δέχεται ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Όλα άρχισαν όταν ο νεόκοπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε ότι πράγματι υπήρξε εμπρηστικός μηχανισμός, αλλά αυτός είναι «η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη», προσθέτοντας ότι «οι εικόνες από τη Μόρια μας κάνουν να ντρεπόμαστε για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου υποστήριξε: «Οι Αρχές ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτίων και την αποκάλυψη των πρωταιτίων των επεισοδίων και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Τα αίματα άναψαν και μετά το σχόλιο του εκ της Λέσβου ορμώμενου βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το «δόγμα των ανοιχτών συνόρων», στον οποίον ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε ότι πρόκειται περί συνειδητής επιλογής της τωρινής κυβέρνησης να μετατραπεί η Μόρια σε αποθήκη ψυχών.

Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που αναρωτήθηκε εάν εκείνοι που έβαλαν τη φωτιά «έπρεπε να απελαθούν αμέσως ή να μπουν στη φυλακή» και κατήγγειλε ότι το κράτος, δηλαδή ο Ελληνας πολίτης, θα κληθεί να πληρώσει 200.000.000 ευρώ ως έκτακτο κονδύλι για να ξαναγίνει το ΚΥΤ.

Μάλιστα, οι αναφορές του Κυριάκου Βελόπουλου περί μεταφοράς των μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά -μια πάγια θέση της Ελληνικής Λύσης- προκάλεσαν την αντιπαράθεση επί του προσωπικού ανάμεσα στον ίδιο και τον Χρήστο Γιαννούλη. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι «πράγματι, εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε κατά των ακατοίκητων νησιών και κατά των ακατοίκητων μυαλών», με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά: «Το ποιος έχει ακατοίκητο μυαλό φαίνεται από την πορεία του. Δεν πληρωνόμουν ποτέ από την ΕΡΤ. Το αυτονόητο είπα».

Στην αντιπαράθεση πάντως στη Βουλή ενεπλάκη και το ΚΙΝ.ΑΛ. μέσω του Γιώργου Καμίνη, που υποστήριξε ότι όλοι γνώριζαν τι θα συμβεί στη Μόρια, διαψεύδοντας ταυτοχρόνως τα περί εντατικών επιστροφών, καθώς, όπως είπε, το 80% όσων αποχωρούν είναι Αλβανοί υπήκοοι.

Την ίδια ώρα ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ ζήτησε να μη μετατραπούν τα νησιά του Αιγαίου σε κέντρα συγκέντρωσης, λέγοντας «όχι» σε νέα κλειστά ΚΥΤ. Ο δε Κλέων Γρηγοριάδης του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε «αναπόφευκτα» τα συμβάντα, καταγγέλλοντας ότι με ευθύνη της προηγούμενης και αυτής της κυβέρνησης φτάσαμε στη Μόρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This