Σκληρό ροκ από Τσίπρα για έξι… ένοχες σιωπές Μητσοτάκη

Must Read

Την απουσία αναφοράς στην Κύπρο και τα λίγα λόγια που είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά επέκρινε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «έξι ένοχες σιωπές» του Κ. Μητσοτάκη.

«Ποιος δε θέλει καλή γειτονία, ποιος δε θέλει ειρήνη. Όμως δεν είπατε κουβέντα για την τουρκική προκλητικότητα. Δεν είπατε κουβέντα για την τήρηση του διεθνούς δικαίου. Δεν είπατε κουβέντα για το Κυπριακό την ημέρα της επετείου της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο», είπε ο Αλ. Τσίπρας που «πάτησε» στα κενά της πρωτολογίας του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στις «6 ένοχες σιωπές» του πρωθυπουργού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «μας μιλήσατε για «6 αλήθειες» αλλά εγώ θα σας μιλήσω για τις 6 ένοχες σιωπές σας. Δεν είπατε κουβέντα για το ασφαλιστικό, ποιος θα καλύψει τη δημοσιονομική τρύπα που προκύπτει. Δεύτερον, τα επιδόματα. Δεν μας είπατε εάν θα τα διατηρήσετε, είπατε μόνο ότι είναι επιδόματα φτώχειας. Ποια είναι επιδόματα φτώχειας; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Το επίδομα ανεργίας; Το επίδομα στέγασης; Το οικογενειακό επίδομα; Τα αναπηρικά επιδόματα είναι επιδόματα φτώχειας; Θα διατηρηθούν ή θα καταργηθούν; Τρίτη ένοχη σιωπή, δεν είπατε κουβέντα αν θα διατηρήσετε το δώρο Πάσχα που δώσαμε ως μόνιμη παροχή 13ης σύνταξης. Τέταρτη ένοχη σιωπή σας, δεν είπατε κουβέντα για το αφορολόγητο που ζητούν να περικοπεί οι δανειστές. Πέμπτη ένοχη σιωπή, η εισφορά αλληλεγγύης που εμείς θα είπαμε πως θα την καταργήσουμε για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και θα τη μειώσουμε δραστικά για εισοδήματα πάνω από αυτά και τέλος η προκαταβολή φόρου, που από το 2020 είχαμε δεσμευθεί πως θα πάει από το 100% στο 50%».

Αργότερα ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε στο ασφαλιστικό και είπε ότι «είναι το δεύτερο μεγάλο πρότζεκτ σας, για το οποίο δεν είπατε τίποτα. Μήπως σχεδιάζετε να βρείτε από το ασφαλιστικό περιθώριο για τις φορολογικές μειώσεις; Μη διανοηθείτε να φέρετε μειώσεις που εμείς αποτρέψαμε στις αρχές του 2019, οι συνταξιούχοι αγωνιούν. Αν το σχεδιάζετε, σας το λέμε, μην το κάνετε. Ελπίζω στις προγραμματικές δηλώσεις να ακούσουμε τι έχετε σκοπό να κάνετε».

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε για «κυνισμό» τον Κ. Μητσοτάκη με αφορμή τον διορισμό ως γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κ. Τσουβάλα την περίοδο της καταστροφής στο Μάτι. Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ζητούσε την παραίτηση του Κ. Τσουβάλα λέγοντας αν κοιμάται ήσυχος τα βράδια. «Με αυτή σας την επιλογή εσείς κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιμάστε ήσυχος και ευτυχής;», ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία στο Μακεδονικό. «Πρωτοστατήσατε στα περί προδοτικής συμφωνίας. Τώρα είναι καλή η συμφωνία των Πρεσπών; Αυτό λέει ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι το λέτε και εσείς. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λονδίνου, μετά την επικοινωνία σας με την Τ. Μέι, δεσμευθήκατε να τηρήσετε στο ακέραιο τη Συμφωνία. Λογοκρίνατε το ΑΠΕ, είναι fake news της Ντάουνινγκ Στριτ και αυτό; Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν, με αυτούς που παραπλανήσατε και εξαπατήσατε εσείς και η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος σας».

Ο ΑΛ. Τσίπρας έθεσε θέμα για την υπουργοποίηση του Δ, Οικονόμου λέγοντας ότι είναι στέλεχος του ομίλου Λάτση που εμπλέκεται στο Ελληνικό. «Είναι πρωτόγνωρο να φέρνετε υπαλλήλους των εταιρειών στα υπουργεία. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να καθίσει έστω και μία μέρα. Είναι σύγκρουση συμφερόντων. Μιλάμε για σύγκρουση της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας. Εδώ έχουμε ανάθεση της πολιτικής εξουσίας στην οικονομική εξουσία», ανέφερε.

Ενδεικτικό των προθέσεων για την αντιπολίτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα έναντι των δανειστών. «Χρειάσθηκαν 10 μόλις μέρες για να συνειδητοποιήσετε ότι η υπόσχεση για τα πλεονάσματα είναι χωρίς βάση. Ίσως αποτύχατε να τους πείσετε. Το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν προσπαθήσατε καν. Πιστεύετε ότι υπάρχει καλύτερη στιγμή για μία νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί;», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «τι σας λείπει και θα το αποκτήσετε το 2021; Στήριξη λαϊκή έχετε. Ρευστότητα στα ταμεία έχετε. Φροντίσαμε εμείς γι’ αυτό. Χαμηλό επιτόκιο δανεισμού .έχετε. και γι’ αυτό φροντίσαμε μείς. Στήριξη από την αντιπολίτευση θα την έχετε, δεσμεύομαι». «Δεν σας ζητούμε να προχωρήσετε σε καμία σύγκρουση αλλά να προχωρήσετε στο σχέδιο που καταθέσαμε εμείς πριν από τις εκλογές.

Εμείς βγάλαμε τους δανειστές από το πεδίο λήψης των αποφάσεων. Εσείς γιατί τους επαναφέρετε από την πίσω πόρτα; Γιατί δεν υλοποιείτε την βιώσιμη πρότασή μας και την απορρίπτετε προκαταβολικά πριν σας το ζητήσουν;», ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «η πρόταση για μείωση των πλεονασμάτων πρέπει να είναι χωρίς νέα βάρη για τους πολίτες, αλλιώς θα είναι ένα αντιστάθμισμα δίχως ουσία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This