Τετάρτη 16/6/2021

Όταν η εξουσία συμπεριφέρεται ως φεουδαρχικό καθεστώς

Ο Κώστας Μπακογιάννης απόλαυσε στην Τεχνόπολη τα τραγούδια της Άννας Βίσση. Άνετος, ωραίος, αυτός και η παρέα του. Φυσικά χωρίς μάσκα. Φυσικά χωρίς αποστάσεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Είχαν προηγηθεί η αυτοκινούμενή συναυλία της Πρωτοψάλτη, τα εγκαίνια στην Ομόνοια και άλλα προκλητικά δρώμενα.
Την ίδια στιγμή τα παιδιά των πληβείων υποφέρουν ακόμα και στα νηπιαγωγεία φορώντας μάσκες υποχρεωτικά. Καμία αντίρρηση, η υγεία προέχει και αν αυτός είναι ο τρόπος να την διαφυλάξουμε, χαλάλι το μαρτύριο.

Πώς όμως θα πείσουμε τον πολίτη για το ορθόν των αποφάσεων της επιτροπής υγείας, όταν οι ίδιοι η εξουσιαστές περιφέρονται ως Λουδοβίκοι, δίνοντας το αντίθετο παράδειγμα στους πολίτες; Εκτός εάν η οικογένεια Μητσοτάκη έχει γονιδιακή ανοσία έναντι του Κορωνοϊού. Κάτι σαν τους Φαραώ που θεωρούντο θείο γένος, ανώτερο από τους υπηκόους.

Σε κάθε περίπτωση, συστήνουμε στους κυβερνώντες, αυτοσυγκράτηση. Όχι μόνο επειδή οφείλουν να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες εμφανίσεις τους όταν η κοινωνία συνθλίβεται λόγω της πανδημίας. Αλλά επειδή τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν μία κοινωνική δυσαρέσκεια η οποία δύναται να μετατραπεί σε αμφισβήτηση του ίδιου του πολιτεύματος. Και αυτό είναι το χειρότερο όλων. Όταν ο πολίτης πάψει να έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ειδικά σε τέτοιες περιόδους, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την πατρίδα είναι πραγματικά ασύμμετροι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ