Κυριακή 9/5/2021

Γιατί η κυβέρνηση υποβιβάζει και θεσμικά την Κύπρο;

Δεν είναι καθόλου καλά τα δείγματα που δίνει η κυβέρνηση απέναντι στην Κύπρο. Στην Κύπρο του ελληνισμού με αδιάλειπτη συνέχεια χιλιετιών. Λίγο μετά μάλιστα το ηρωικό βέτο που η Κύπρος σήκωσε μόνη της!

Είναι αδιανόητο λοιπόν στην επίσημη επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στην Κύπρο, ειδικά αυτές τις κρίσιμες ώρες η κυβέρνηση να στέλνει ως εκπρόσωπο της τον αρμόδιο για τα θέματα …απόδημου ελληνισμού υφυπουργό κύριο Κώστα Βλάση! Δηλαδή η κυβέρνηση θεωρεί τους γηγενείς έλληνες της Κύπρου ως απόδημους; Διότι ποτέ άλλοτε δεν έχει συνοδεύσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας υφυπουργός απόδημου ελληνισμού στην Κύπρο.

Υφυπουργός απόδημου ελληνισμού συνοδεύει πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο κατά την επίσκεψη σε τρίτες χώρες, όπου υπάρχει ομογένεια. Όχι στην Κύπρο όπου οι Έλληνες είναι γηγενείς, όπως ακριβώς οι Έλληνες των Αθηνών. Αυτό το θεσμικό ατόπημα που είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και όχι φυσικά της προέδρου της Δημοκρατίας η του κυρίου Βλάση θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τουλάχιστον τους βουλευτές της παράταξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ