Σάββατο 19/6/2021

Διπλωμάτης με τα όλα του: Ο (φιλέλληνας) Γκρέγκορ Γκίζι συναντήθηκε με τον Τασούλα, αλλά θυμήθηκε και τον… παλιόφιλο Τσίπρα!

Δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Τετάρτη υποδέχτηκε έναν Γερμανό φίλο του «από τα παλιά», που, όπως μαθαίνουμε, σε αντίθεση με κάποιους άλλους Γερμανούς πολιτικούς, είναι… φλογερός φιλέλληνας!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Γκρέγκορ Γκίζι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο, που ήταν και πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ε, με αυτόν τον ρόλο έχει αναπτύξει και φιλική σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πριν δει τον Αλέξη Τσίπρα, ο παλαίμαχος Γερμανός πολιτικός είχε γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Υποδεχόμενος ο πρόεδρος τον Γκίζι, εξέφρασε την εκτίμησή του «για την υψηλού συμβολισμού επίσκεψή του» στο Καστελόριζο, «την εσχατιά αυτή της ελληνικής επικράτειας», όπως σημείωσε, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο Κοινοβουλίων για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων.

Το ίδιο έκανε μέσα από όσα του διεμήνυσε και ο Αλέξης Τσίπρας στον Γερμανό φίλο του και πολύ φιλέλληνα, όπως μαθαίνουμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ