ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο χάρτης πρόκληση που… μοίραζε ο δολοφονημένος «πρόεδρος της Τσαμουριάς»!

Must Read

Όσο η ελληνική διπλωματία, κοιμάται τόσο οι Αλβανοί μετά τους Τούρκους, θα αλωνίζουν στην Ευρώπη. Η δολοφονία του ψευτοπροέδρου της «Τσαμουριάς» Festim Lato, την οποία οι Αλβανοί παρακρατικοί επιχείρησαν να την φορτώσουν στην Ελλάδα, έφερε στο φως το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας.

Ο Αλβανός, δολοφονημένος, για άλλους λόγους πολιτικός , αλώνιζε στην ΕΕ και εμφανιζόταν ακόμη και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο ως πρόεδρος ενός ανύπαρκτου κράτους, τύπωνε διαβατήρια και έκανε βρώμικη δουλειά σε βάρος της Ελλάδας, είχε τυπώσει μεταξύ άλλων και χάρτη των διεκδικήσεων των Αλβανών. Σήμερα το newsbreak.gr αποκαλύπτει το χάρτη διαμελισμού της Ελλάδος, που διανέμουν οι Αλβανοί στην ΕΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι Ολλανδική εφημερίδα που έκανε…αγιογραφία του Αλβανού πολιτικού, ο οποίος αντέγραφε ότι κάνει το Τουρκικό προξενείο σε βάρος της Θράκης, δημοσιοποίησε χάρτη που απεικονίζει το ανύπαρκτο κράτος της «Τσαμουριάς»! Η ολλανδική πολιτική εφημερίδα και ιστοσελίδα, Algemeen Dagblad έκανε μία αναδρομή στο βιογραφικό του αλλά και στην ανύπαρκτη… ιστορία της «Τσαμουριάς».

Το προκλητικό είναι ότι η ολλανδική ιστοσελίδα παρουσίασε χάρτη στον οποίον εμφανίζεται η Τσαμουριά ως…κράτος μέσα σε ελληνικό έδαφος με τον συντάκτη να κάνει λόγο για εδάφη τα οποία αποτελούν «διπλωματικό αγκάθι» στις σχέσεις Ελλάδας Αλβανίας από το 1913, οπότε και η Τσαμουριά ήταν ελληνικό έδαφος. Στη συνέχεια λέει ότι τα εδάφη αυτά προσαρτήθηκαν στην Αλβανία και τώρα παρουσιάζει τον χάρτη με το ερώτημα αν οι κάτοικοι της Τσαμουριάς δικαιούνται αποζημίωσης!

Ποιος είναι ο αυτοαποκαλούμενος «πρόεδρος» της Τσαμουριάς

Ο 43χρονος Festim Lato, ήταν διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ολλανδία στην περιοχή Maas και Waal.

Είχε «αναγορευθεί» σε πρόεδρος της Τσαμουριάς, μιας περιοχής που καμία χώρα του πλανήτη δεν έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητη δημοκρατία. Παρουσιαζόταν δε και ως εθνικός προπονητής, ενώ η ομάδα της Τσαμουριάς πριν από δύο χρόνια, κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο για τα Ανεξάρτητα Κράτη.

Ο Λάτο συμμετείχε σε διαδηλώσεις και μιλούσε τακτικά με πολιτικούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Λάτο εντοπίστηκε νεκρός σε κανάλι του Άμστερνταμ μετά το αίτημα αναζήτησης της οικογενείας του διότι δεν είχε δώσει σημεία ζωής (κάτι που δεν συνήθιζε).

Ο Arben Arkaxhiu, μια καλή γνωριμία του Lato που συνεργάστηκε μαζί του για το μέλλον της Chameria, συμφωνεί ότι ο φίλος του πέθανε. Λέει ότι πρόσφατα ήταν στο Afferden. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έφυγε, δεν υπήρχε λόγος να πιστεύουμε ότι κάτι θα συνέβαινε. “Όλα ήταν καλά.” Ο θάνατος του Lato αναφέρεται επίσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αλβανία και από οργανώσεις που αγωνίζονται για μια ανεξάρτητη Chameria.

Ο Angelo Aliu, ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός της Δημοκρατίας Chameria, αντέδρασε λέγοντας ότι ο θάνατός του ήταν  “μια πολιτικά παρακινημένη δολοφονία ενός ήρωα της Τσαμουριάς”.

Ο Ολλανδός διπλωμάτης Jeroen Ζαντμπεργκ δεν πιστεύει ότι ο θάνατος του Λάτο σχετίζεται με τις πολιτικές του υποθέσεις. Και αυτό γιατί το παρελθόν του και η «επαγγελματικές του συναναστροφές» ήταν μάλλον… σκοτεινές!

Κάποιοι καλά γνωρίζοντες ανέφεραν ότι πολλοί δεν συμπαθούσαν τον 43χρονο πολιτικό ο οποίος φέρεται να εμπλεκόταν σε κύκλωμα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ότι ο θάνατός του οφείλεται σε οικονομικές δοσοληψίες με την αλβανική μαφία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This