Δίμηνη παράταση στην καταβολή επιδομάτων για τις περιοχές που ισοπέδωσε ο «Ιανός»

Must Read

Την παράταση της καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης για τους δικαιούχους στις περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν από τον Ιανό, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μάλιστα, η εν λόγω παράταση θα γίνει χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, με την υφυπουργό, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές, να ανακοινώνει σήμερα από την Καρδίτσα ότι το εν λόγω μέτρο εντάσσεται στις άμεσες κυβερνητικές δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Η συγκεκριμένη παράταση αφορά τους κατοίκους στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, προκειμένου να διευκολυνθούν με δεδομένη τη δυσκολία προσέλευσης τους σε σημεία εξυπηρέτησης.

Χωρίς ταλαιπωρία

Σε δηλώσεις της, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε αμέσως για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Αποφασίσαμε την παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς και του επιδόματος στέγασης, όπως ακριβώς είχαμε κάνει και κατά τη διάρκεια του lockdown. Για τους επόμενους δύο μήνες, λοιπόν, οι δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης, έχουμε αποστείλει ήδη υλική βοήθεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας σε νερά και εξοπλισμό και έχουμε μεριμνήσει για τη διανομή φαγητού σε οικογένειες μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και της προέδρου του, κ. Παππά. Έχουμε ήδη προβλέψει τη φιλοξενία μιας οικογένειας που έμεινε άστεγη, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και έχουν διατεθεί στον Δήμο Καρδίτσας σκηνές για τη στέγαση των πλημμυροπαθών του οικισμού των Ρομά που καταστράφηκε».

(πηγή: ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This