Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Πολάκης εναντίον Σύψα: «Δεν ντρέπεσαι καθόλου;»

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά στον γνωστό τηλεοπτικό λοιμωξιολόγο Νίκου Σύψα εξαπολύει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή την ανεπαρκή προετοιμασία του Συστήματος Υγείας μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Με την… πολάκειου ύφους κλήτευση: «Εσύ, ρε Σύψα, είχες περάσει και από την Πανσπουδαστική… Δεν ντρέπεσαι καθόλου;», ο Π. Πολάκης κατηγορεί τον ιατρό συνάδελφό του αλλά και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι ρίχνουν την ευθύνη για τη δική τους αβελτηρία, που οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο που τιτλοφορείται «της αχρηστίας το ανάγνωσμα», σχολιάζει μεταξύ άλλων, με ισχυρές, πάντως, δόσεις μεγαλομανίας: «Είχατε έξι μήνες (και με τη δικιά μας κάλυψη, που κακώς τελικά σας δόθηκε τόσο απλόχερα) να ετοιμάσετε το Σύστημα! Δεν το κάνατε, αφενός γιατί δεν θέλατε γιατί είστε ορκισμένοι νεοφιλελεύθεροι και παθαίνετε αλλεργικό σοκ όταν αναγκάζεστε να αναγνωρίσετε την αξία του δημόσιου Συστήματος Υγείας και αφετέρου γιατί δεν μπορείτε αφού δεν ξέρετε!

Σας είπα τι να κάνετε, αλλά αποδείχτηκε πως έχετε επιχειρησιακή ανεπάρκεια γιατί δεν είσαστε άριστοι αλλά άχρηστοι. (Γι αυτό προσφέρθηκα να βοηθήσω αλλά δεν θέλατε).

Ντροπή σου, Σύψα, ντροπή σου, Βασίλη Κικίλια, να προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε λέγοντας πως φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που και καλά δεν είχατε υπολογίσει! Πρώτον, λέτε ψέματα (οι μετανάστες είναι κυρίως νεανικός πληθυσμός και δεν νοσεί βαριά) και, δεύτερον, όλοι οι άνθρωποι στη χώρα δικαιούνται την περίθαλψη που η επιστήμη μπορεί να τους προσφέρει».

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ