Ο Χ. Θεοχάρης στον δικό του κόσμο! Θεωρεί ότι τα κατάφερε και νοιώθει «δικαιωμένος» (την ώρα που οι επιχειρήσεις καταρρέουν)!

Must Read

Στον δικό του κόσμο εξακολουθεί να βρίσκεται ο Χάρης Θεοχάρης. Ο τουρισμός καταρρέει, ξενοδοχεία και λοιπές επιχειρήσεις δεν ξέρουν πώς θα βγάλουν τον χειμώνα, η χώρα υποδέχθηκε τους επισκέπτες χωρίς αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους, με συνέπεια να εξαπλωθεί ο ιός, και ο υπουργός Τουρισμού δηλώνει δικαιωμένος!

«Χρειάστηκε ολοκληρωμένο και εκτενές σχέδιο, με πρωτόκολλα, με πυρετώδεις διπλωματικές διαβουλεύσεις, με ξενοδοχεία καραντίνας, με συνεχείς προσαρμογές. Όλη η οικονομική δραστηριότητα -όχι μόνο του τουρισμού- έπρεπε να ξεκινήσει με προσοχή, με ασφάλεια, με μια άλλη κανονικότητα. Με γνώμονα ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα στήριζε οικογένειες, εργαζομένους, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες ή μεγάλες. Νιώθουμε, λοιπόν, δικαίωση. Δεδομένων των συνθηκών και ότι ξεκινήσαμε από το μηδέν, με στόχο τον έναν τουρίστα και το ένα ευρώ, μπορώ σήμερα να πω ότι τα καταφέραμε», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γεγονός και μόνο ότι δηλώνει πως «τα καταφέραμε» φτάνει και περισσεύει για να αναδείξει ακόμα μια φορά την πλήρη αποκοπή του από την πραγματικότητα. Αν εξαιρέσει κάποιος τις τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικά τα ξενοδοχεία, που εφάρμοσαν υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στους υπόλοιπους τομείς χάθηκε η μπάλα.

Τα σύνορα ανοιγόκλειναν, οι πληρότητες στα πλοία άλλαζαν από τη μια στιγμή στην άλλη, οι έλεγχοι στους τουρίστες ήταν μόνο δειγματοληπτικοί, τα έσοδα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3,5 δισ. ευρώ (από 18,5 δισ. ευρώ) και ο υπουργός Τουρισμού αισθάνεται δικαιωμένος.

Σίγουρα οι παλινωδίες στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν αποτελούν μόνο δική του ευθύνη. Τέτοιες δηλώσεις όμως ούτε προσφέρουν κάτι ούτε δημιουργούν ελπίδα ότι έχει αντιληφθεί τι ακριβώς χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός για να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Γιατί οι φορείς χτυπούν το καμπανάκι και το χτυπούν δυνατά. Εάν δεν ληφθούν γενναία βιώσιμα μέτρα, αρκετές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, ενώ και ο ίδιος ο τουρισμός κινδυνεύει με κατάρρευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This