Ο Αλέξης Γεωργούλης στην Ευρωβουλή αγχώνεται για το FaceApp!

Must Read

Η τεράστια απήχηση της εφαρμογής FaceApp που έχει γίνει viral στους χρήστες των σόσιαλ μίντια σε παγκόσμιο επίπεδο, απασχόλησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος έκανε ερώτηση στην Κομισιόν για το επίπεδο ασφαλείας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Αλέξη Γεωργούλη:

«Το Face App έγινε δημοφιλές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Αυτή την στιγμή η εφαρμογή είναι από τις πρώτες σε μεταφορτώσεις σε 121 κράτη και υπολογίζεται ότι πάνω από 150 εκ. χρήστες την έχουν χρησιμοποιήσει. Οι άδειες που ζητά από τους χρήστες περιλαμβάνουν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων. Η λειτουργία της έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε ειδικούς στο δίκαιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Προκύπτουν ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών, ειδικά αν δεν εφαρμόζεται επαρκώς το νομικό πλαίσιο της ΕΕ. Δεδομένου ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (face recognition technology) και συλλέγει βιομετρικά στοιχεία, ενώ η έδρα της εταιρίας που την ανέπτυξε και την διαχειρίζεται βρίσκεται εκτός Ε.Ε ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Πως προστατεύονται οι χρήστες ενώ συγκατατίθενται «επ’αόριστον, σε μη αποκλειστική πρόσβαση και άδεια» για «εμπορικές χρήσεις» χωρίς πρωτίστως να ενημερώνονται με διαφάνεια για τους όρους και χωρίς δυνατότητα ανάκλησης;
  2. Εξασφαλίζεται η εξωεδαφική εφαρμογή και τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων σε περίπτωση μεταφοράς και επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών σε άλλη τοποθεσία εκτός της Ε.Ε. που δραστηριοποιείται η εταιρία ή συνεργαζόμενες με αυτήν»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This